Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Ο Τσίπρας παραδέχτηκε πως έκανε πίσω στο Δημοψήφισμα – [Βίντεο]

Όταν συνειδητοποίησα, μετά το δημοψήφισμα, ότι η επιμονή μου θα είναι να παίξω το μέλλον της χώρας και του λαού έκανα πίσωTsipras-aygi-dimopsifisma

«Όταν συνειδητοποίησα, μετά το δημοψήφισμα, ότι η επιμονή μου θα είναι να παίξω το μέλλον της χώρας και του λαού έκανα πίσω« αυτό είπε κατά λέξη ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεατή, που ζήτησε να μάθει γιατί μετέτρεψε το όχι του δημοψηφίσματος σε ναι.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μη φορτίσει περισσότερο τη φράση του αυτή, καθώς απέφυγε τεχνηέντως να αναφέρει το που θα έπαιζε το μέλλον της χώρας και του λαού, αν είχε σεβαστεί το αποτέλεσμα του Όχι.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε με αυτή του τη δήλωση πως «έκανε πίσω» στο δημοψήφισμα

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε με αυτή του δήλωση, πως είχε εμμονή με το δημοψήφισμα και πως το ΌΧΙ, αν το ακολουθούσε, θα ήταν σα να έπαιζε το μέλλον της χώρας και του λαού.

Παραδέχτηκε δηλαδή πως παραβίασε τη λαϊκή ετυμηγορία επειδή δε του άρεσε το αποτέλεσμα ή επειδή αυτό που κάλεσε τον ελληνικό να ψηφίσει, δε τον συνέφερε τη Δευτέρα το πρωί. Νόθευσε το αποτέλεσμα και μας πήγε γρήγορα σε εκλογές για να ανανεώσει τη εντολή και να κουκουλώσει το ότι υιοθέτησε το ΝΑΙ σε όλο του μεγαλείο…

Αυτό όμως γεννάει και άλλα ερωτήματα. Ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τα όσα έγιναν εκείνες τις ταραγμένες ημέρες του καλοκαιριού.

Ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το κλείσιμο των τραπεζών και τις ευθύνες που προκύπτουν από αυτό.

Ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το τρίτο μνημόνιο που ήρθε και θα μείνει. Ερωτήματα με το πως φτάσαμε σε αυτό, πόσο περήφανη ήταν αυτή η διαπραγμάτευση αλλά και πόσο καλός είναι ο ίδιος στο να επιλέγει πρόσωπα και συνεργάτες.

Ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το πότε θα ξεπεράσει η χώρα όλες εκείνες τις πληγές που άνοιξαν στη κοινωνία εκείνη τη περίοδο.

Στο μόνο που απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας με αυτή του τι δήλωση, είναι πως τελικά δίκιο είχε η αντιπολίτευση και πως τα αποτελέσματα αν ακολουθούσαμε το ΌΧΙ, που εκείνος πρότεινε, θα ήταν ακόμα χειρότερα

Επίσης να του θυμίσουμε πως το Γενάρη δε πήγε σε εκλογές επειδή ζήτησε εντολή για διαπραγμάτευση, αλλά γιατί δε συναίνεσε στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και τις κέρδισε γιατί υποσχέθηκε με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που έταζε με ευκολία και νταούλια μέχρι και «σύνταξη στα 24 για όλους τους Έλληνες και θάλασσα στα Τρίκαλα»

Να του θυμίσουμε επίσης, πως το Σεπτέμβριο έσυρε ξανά τη χώρα σε εκλογές, επειδή απόλεσε τη δεδηλωμένη, έχασε μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής του δύναμης και πως σε όλη τη προεκλογική περίοδο, αυτός αλλά και ο προπαγανδιστικός του μηχανισμός υποστήριζε το ΌΧΙ του δημοψηφίσματος με θέρμη και παρρησία. Κάτι που χτες το θεώρησε ως μία πλάκα που πρέπει να τελειώσει.

[video_embed][/video_embed]

*Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται στο 37ο λεπτό

 

(Visited 1 times, 1 visits today)