Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Τζιμ Μέρφι νέος αρχηγός των Εργατικών στη Σκωτία

Πέντε μήνες πριν τις εθνικές εκλογές

skotia

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Σκωτία εξέλεξε τον πρώην υπουργό Τζιμ Μέρφι για νέο ηγέτη του, πέντε μήνες πριν τις εθνικές εκλογές όπου το κόμμα θα κληθεί να δώσει σκληρή μάχη για τη διατήρηση των εδρών του της Σκωτίας προκειμένου να κερδίσει την εξουσία στις εθνικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Μέρφι, που εθεωρείτο φαβορί, έγινε ευρύτερα γνωστός από την εκστρατεία του υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τον Σεπτέμβριο, όπου ηττήθηκαν οι εθνικιστές.

Ο Μέρφι, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Σκωτίας, θα κληθεί να ενισχύσει την εικόνα του κόμματος βορείως των συνόρων για να ξεπεράσει τα εμπόδια και να επανασυνδεθεί με τους ψηφοφόρους που απομακρύνονται όλο και περισσότερο από αυτό.

Δημοσκόπηση του Οκτωβρίου έδειξε ότι οι Εργατικοί της Σκωτίας θα εκλέξουν στο βρετανικό κοινοβούλιο μόλις τέσσερις βουλευτές από τους 41 που διαθέτουν σήμερα, στο σύνολο των 59, καθώς η υποστήριξη προς το εθνικιστικό Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP) αυξάνεται ενόψει των βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο του 2015.

Οι κεντροαριστεροί Εργατικοί βρίσκονται στην αντιπολίτευση στο Ουεστμίνστερ, όπου κυριαρχεί ο συνασπισμός Συντηρητικών Φιλελευθέρων Δημοκρατών. Στη Σκωτική Εθνοσυνέλευση κυριαρχεί το αυτονομιστικό SNP.

By