Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Ο Τζον Κέρι παίρνει εξιτήριο

Νοσηλευόταν μετά το κάταγμα που υπέστη σε ατύχημα με το ποδήλατό του στη Γαλλία

keri

Εξιτήριο αναμένεται να πάρει εντός της ημέρας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος νοσηλευόταν μετά το κάταγμα που υπέστη σε ατύχημα με το ποδήλατό του στη Γαλλία, όπως γνωστοποίησε το State Department.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα προβεί σε σύντομες δηλώσεις και θα δεχθεί λίγες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους όταν εξέλθει από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην οικία του.

Ο κ. Κέρι υπέστη κάταγμα στο μηριαίο οστό την 31η Μαΐου ενώ έκανε ποδήλατο σε μία διαδρομή του Γύρου της Γαλλίας στην περιοχή της Άνω Σαβοΐας.

Το ατύχημα ήγειρε ανησυχίες σχετικά με τη συμμετοχή του στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, η προθεσμία για την ολοκλήρωση των οποίων είναι η 30η Ιουνίου.

Ο κ. Κέρι διακομίστηκε με στρατιωτικό αεροσκάφος στις ΗΠΑ και υποβλήθηκε με επιτυχία σε επέμβαση την 2α Ιουνίου.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει γνωστοποιήσει την ακριβή ώρα της εξόδου του κ. Κέρι από το νοσοκομείο, ζητήθηκε ωστόσο από τους δημοσιογράφους να βρίσκονται στο νοσοκομείο στις 22:30 ώρα Ελλάδας.

Δεν έχει καταστεί γνωστό πότε ο κ. Κέρι θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον και ένα από τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν είναι εάν η απουσία του θα επηρεάσει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Τεχεράνης και της ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα, Ρωσία και Γερμανία).

Σύμφωνα με το State Department ο Τζον Κέρι αναμένεται να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν από το τέλος του μήνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By