Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Ο Βαρουφάκης απαντά στις επικρίσεις με… Ρούσβελτ

«Είναι ομόφωνο το μίσος τους για εμένα και καλωσορίζω το μίσος τους» – «Μία φράση κοντά στην καρδιά μου (και την πραγματικότητα) αυτές τις ημέρες»

varoufakisooo

Δεν έχουν τέλος τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που καταφέρονται κατά του έλληνα υπουργού οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, όμως ο ίδιος απαντά πάντα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Μετά το σκίτσο που αναδημοσίευσε την Παρασεκευή, σήμερα ο κ. Βαρουφάκης ανάρτησε μία φράση του Φραγκλίνου Ρούσβελτ, από ομιλία του το 1936.

«Είναι ομόφωνο το μίσος τους για εμένα και καλωσορίζω το μίσος τους», ήταν η φράση του 32ου προέδρου των ΗΠΑ που δημοσίευσε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας:

«Μία φράση κοντά στην καρδιά μου (και την πραγματικότητα) αυτές τις ημέρες». Μία δημοσίευση που, κατά τα φαινόμενα, έρχεται ως απάντηση στην πληθώρα πληροφοριών από ξένα ΜΜΕ για απομόνωσή του στο Eurogroup, αλλά και επιθέσεις ομολόγων του κατά τη συνεδρίαση.

Η συγκεκριμένη φράση ήταν η πιο χαρακτηριστική, από ομιλία του Ρούσβελτ στο Madison Square Garden, στις 31 Οκτωβρίου του 1936, τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές εκείνης της χρονιάς.

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, περιγράφοντας δυνάμεις τις οποίες χαρακτήρισε «παλιούς εχθρούς της ειρήνης: επιχειρηματικά και οικονομικά μονοπώλια, κερδοσκοπία, απερίσκεπτη τραπεζική, ταξικός ανταγωνισμός, τοπικισμός, πολεμική κερδοσκοπία». Στη συνέχεια, ο Ρούσβελτ- σύμφωνα με το Wikipedia- ανέφερε ότι αυτές οι δυνάμεις είναι ενωμένες ενάντια στην υποψηφιότητά του και πρόσθεσε: «Είναι ομόφωνο το μίσος τους για εμένα και καλωσορίζω το μίσος τους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By