Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

«Ο Βαρουφάκης είναι ένας ανεύθυνος δανδής»

Κριτική από τον γάλλο υφυπουργό Marie Le Guen

varoufakis

Δριμεία κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε ο γάλλος υφυπουργός  Marie Le Guen χαρακτηρίζοντας τον, μεταξύ άλλων, «ανεύθυνο δανδή» και επικρίνοντας όσους τον καλοδέχτηκαν στη Γαλλία.

«Παρακολουθώ άφωνος την ριζοσπαστική αριστερά (της Γαλλίας) να τρέχει πίσω από αυτόν τον ανεύθυνο δανδή της ελληνικής οικονομίας. Ενώ ως χθες έπλεκαν το εγκώμιο του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα και τον αποκαλούσαν το μέλλον της αριστεράς στην Ευρώπη, σήμερα έρχονται να στηρίξουν αυτόν που υπονομεύει τον κ. Τσίπρα και την ανόρθωση της Ελλάδας» δήλωσε σε γαλλικό ραδιόφωνο.

Ενώ και για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ, ο οποίος προσκάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη στη Γιορτή του Τριαντάφυλλου, ο  Marie Le Guen δεν είπε τα καλύτερα: «Είναι μια προσωπικότητα που του αρέσει συχνά να ικανοποιεί τον εαυτό του, αλλά έχει πράγματα να προσφέρει στον κοινό αγώνα του Σοσιαλιστικού κόμματος».

Σήμερα τα γαλλικά μέσα δίνουν έμφαση στις κακίες που είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης -ο οποίος έδωσε πολλές συνεντεύξεις στα γαλλικά ΜΜΕ- για τη στάση της Γαλλίας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους. Ειδικότερα, είπε σε συνέντευξή του στο κανάλι BFMTV:

«Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας της ανικανότητας της Γαλλίας και είδα τη διαφορά που υπήρχε ανάμεσα σε όσα έλεγαν οι εκπρόσωποί της και σε όσα έκαναν».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By