Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Βέμπερ λέει ΌΧΙ στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ στέλνει ηχηρό μήνυμα στον Ερντιογάν

«Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε σε συνέντευξή του στη Neue Osnabrücker Zeitung του Σαββάτου ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Στις απειλές του Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες απάντησε, λέγοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστούμε». «Το βέβαιον είναι ότι αν παραστεί ανάγκη είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε», πρόσθεσε.

Ο Βαυαρός πολιτικός εξέφρασε την επιθυμία τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να εισακούσουν το Ευρωκοινοβούλιο και να παγώσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε παρόλα αυτά κατά κατά της διακοπής της οικονομικής βοήθειας και της επιβολής κυρώσεων. «Οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν πρέπει να κλείσουν», διότι οι δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας εξακολουθούν να χρειάζονται την υποστήριξη της Ευρώπης, συνέχισε.

Στο ερώτημα αν προτίθεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Βέμπερ απάντησε: «Υπάρχει μια σειρά από καλούς υποψήφιους στην κοινοβουλευτική μας ομάδα» και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)