Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Βενιζέλος αποκαλύπτει το σχέδιο Σόιμπλε για το Grexit – Ευρωπαϊκά συσσίτια και ανάληψη έως 8 ευρώ την ημέρα

Συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης με την χώρα να επιβιώνει οριακά από «ευρωπαϊκό συσσίτιο», τους πολίτες να σηκώσουν από τις τράπεζες εως 8 ευρώ την ημέρα και τα νοσοκομεία να λειτουργούν οριακά εως ότου έρθει η πλήρης κατάρρευση με το τύπωμα εθνικού νομίσματος, περιλαμβάνει το σχέδιο Σόιμπλε για την έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ.

Αυτό υποστήριξε νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ως υπουργός Οικονομικών το 2011 – 2012 άκουσε δύο φορές τον Γερμανό ομόλογό του να του το προτείνει.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους περιέγραψε με λεπτομέρειες την πρόταση του γερμανού υπουργού Οικονομικών για «grexit» που για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το 2011.

«Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κ.κ. Σόιμπλε Ασμουνσεν, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Και συμπλήρωσε: «μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση»

(Visited 1 times, 1 visits today)