Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Ο Βίτορ Περέϊρα για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού: «αποφάσεις την άλλη εβδομάδα»

Ο Βίτορ Περέιρα έχει πλέον ξεκάθαρη γνώμη για το δυναμικό και τις ανάγκες του Ολυμπιακού. Όπως τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο novasports, την επόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το ρόστερ των ερυθρόλευκων.

vitor-pereira-5703Ο Πορτογάλος τεχνικός μιλάει ακόμη για τη μεταγραφική προεργασία, το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, το ματς με τον ΟΦΗ και τις περιπτώσεις των Ολαϊτάν, Πελέ, Μιλιβόιγεβιτς και Ρομπέρτο.

Κύριε Περέιρα, μετά από δύο αγωνιστικές στον πάγκο του Ολυμπιακού, τι γνώμη έχετε σχηματίσει για το ελληνικό πρωτάθλημα;
«Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Ακόμα δεν έχω εικόνα για τα γήπεδα των αντιπάλων μας και το πώς είναι όλοι οι αντίπαλοί μας. Από ότι είδα στο ματς με τον Τύρναβο, ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός. Το καταλαβαίνω, βέβαια, γιατί πρόκειται για μία ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Πιστεύω ότι είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο υπάρχουν δυσκολίες, σε όλα τα γήπεδα με όλους τους αντιπάλους. Για αυτό και εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε πάρα πολύ την απόδοσή μας, την ποιότητα του παιχνιδιού μας, τη φυσική μας κατάσταση, αλλά και την ψυχολογική μας κατάσταση, τη νοοτροπία μας ώστε να είμαστε ακόμα καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί».

Το Σάββατο αντιμετωπίζετε τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Συμφωνείτε πως είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες, υπό την έννοια πως ο αντίπαλός σας βρίσκεται σε δυσχερή θέση εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων;
«Αυτά είναι παιχνίδια τα οποία θα μας βοηθήσουν να δούμε και να εκτιμήσουμε τη σοβαρότητα που έχουμε. Αν λοιπόν εμφανιστούμε όσο πρέπει σοβαροί σε αυτό το παιχνίδι, ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο αντίπαλος, δε θα έχουμε κάποιο πρόβλημα. Εμείς θα πάμε σε αυτό το παιχνίδι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Θέλουμε τη νίκη. Θα πάμε εκεί για να νικήσουμε. Αυτοί οι τρεις βαθμοί έχουν ακριβώς την ίδια αξία με τους τρεις βαθμούς σε ένα άλλο παιχνίδι. Για αυτό δε θα μας απασχολήσει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αντίπαλος. Θα πάμε εκεί για να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να δείξουμε την αξία μας. Γιατί αυτούς τους τρεις βαθμούς τους χρειαζόμαστε και τους θέλουμε πολύ για να μείνουμε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος».

Στον αγώνα κυπέλλου με τον Τύρναβο στη Λάρισα, είχατε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε πολλούς παίκτες οι οποίοι δεν βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες σας επιλογές στο πρωτάθλημα. Έχετε, πλέον, ξεκάθαρη γνώμη για το ρόστερ της ομάδας σας;
«Αυτό που μου άρεσε είναι το γεγονός πως όλοι οι παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν έδειξαν σοβαρότητα. Προσπάθησαν όλοι να κάνουν πράξη αυτά που τους ζήτησα. Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού έπαιξαν με ποιότητα. Όσο μπορούσαν, διότι όπως είδαμε ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σε καλή κατάσταση και δε βοηθούσε για να έχουμε την ποιότητα που θέλουμε στο παιχνίδι μας. Όμως, οι περισσότεροι παίκτες μας έδειξαν ότι είναι πρόθυμοι για να προσπαθήσουν να κάνουν αυτά που τους ζητάμε. Ξέρουμε, λοιπόν, ότι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις σε σχέση με τους παίκτες μας. Πλέον, τους έχουμε δει σχεδόν όλους. Και αυτό που θέλω να σκεφθώ και να εκτιμήσω με τους συνεργάτες μου είναι αν κάποιοι από τους παίκτες είναι προτιμότερο να μείνουν μαζί μας και να παίζουν λίγο ή να παραχωρηθούν σε άλλες ομάδες έτσι ώστε να μπορούν να εξελιχθούν σαν ποδοσφαιριστές έχοντας περισσότερες συμμετοχές. Αυτές είναι οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Ακόμα δεν τις έχουμε πάρει. Αλλά σίγουρα θα γίνει αυτό την επόμενη εβδομάδα».

Σε τι κατάσταση είδατε τον Ολαϊτάν, ο οποίος είχε να παίξει ένδεκα μήνες; Και πόσο σημαντική ήταν για τον ίδιο η επιστροφή του στη δράση;
«Ήταν μία μεγάλη παύση. Ήταν μεγάλος ο χρόνος της απουσίας του. Ήταν σημαντική η επιστροφή του. Μας έδειξε ότι είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει πολύ ταλέντο. Είναι ένας νέος παίκτης με ποιότητα και φυσικά πάρα πολλές ικανότητες. Όμως, απουσίαζε για πολύ καιρό. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να αποφασίσουμε και να εκτιμήσουμε αν είναι προτιμότερο για εκείνον να δοθεί κάπου μέχρι το τέλος της περιόδου ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί και να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν. Να έχει ρυθμό και καλύτερη φυσική κατάσταση. Ή αν προτιμούμε να τον κρατήσουμε εδώ για όσα παιχνίδια τον χρειαστούμε. Αυτή είναι μία απόφαση που θέλουμε να πάρουμε. Είναι κάτι που θέλουμε να εκτιμήσουμε σχετικά με τον Μάικλ. Είναι ένας παίκτης ο οποίος σίγουρα μπορεί να μας βοηθήσει. Θα το αποφασίσουμε την επόμενη εβδομάδα».

Τον ίδιο προβληματισμό έχετε για τον Πελέ, ο οποίος έπαιξε επίσης μετά από καιρό;
«Για τον Πελέ, για τον Ολαϊτάν και για όλα τα παιδιά που έπαιξαν στο κύπελλο, μπορούμε να πούμε ότι μας έδειξαν ότι είναι πολύ καλοί παίκτες οι οποίοι είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα. Αν είχα τη δυνατότητα, θα τους κρατούσα όλους στην ομάδα. Γιατί είναι παίκτες που πραγματικά μου αρέσουν και είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά τους. Όμως, σύντομα θα γυρίσουν οι παίκτες οι οποίοι είναι τραυματίες. Πιθανότατα θα έρθει και κάποιος καινούργιος παίκτης. Και έτσι οι πιθανότητες για να μπορούν να συμμετέχουν όλοι στα παιχνίδια θα είναι λίγες. Έτσι, πρέπει να συζητήσω με τους ανθρώπους του συλλόγου τι είναι καλύτερο και για την εξέλιξη των ίδιων των ποδοσφαιριστών, αλλά και για τις δικές μας ανάγκες».

Ο Μιλιβόγεβιτς γύρισε στο κύπελλο. Στο διάστημα που αγωνίστηκε, πρόλαβε και πέτυχε ένα γκολ. Βρίσκεται, πλέον, στο επιθυμητό επίπεδο για να είναι ανάμεσα στις βασικές σας επιλογές για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος;
«Αυτά είναι τεχνικά θέματα, τα οποία εξαρτώνται από πολλά πράγματα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση του Λούκα. Φυσικά, απουσίαζε για ένα μεγάλο διάστημα και ακόμα δεν βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Χρειάζεται πολλές προπονήσεις. Χρειάζεται να δουλέψει και να μπορέσει να επανέλθει στο επίπεδο και στην κατάσταση που βρισκόταν. Από “κει και πέρα δεν μπορώ να εγγυηθώ αν θα είναι κάποιος παίκτης βασικός. Γιατί αυτό εξαρτάται από τη δουλειά που θα κάνει ο καθένας και τη προσπάθεια στις προπονήσεις. Ο καθένας κερδίζει τη θέση του και την κατακτά με τη δουλειά του. Και σε κανέναν δεν μπορώ να εγγυηθώ αν θα είναι βασικός. Αυτό εξαρτάται από τον αντίπαλο, από τις συνθήκες του παιχνιδιού και τις ανάγκες μας σε κάθε αγώνα»

Ο Ρομπέρτο πότε θα είναι ξανά στη διάθεσή σας;
«Δεν είμαι γιατρός. Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Θέλουμε και ελπίζουμε να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται κοντά μας. Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης και τον χρειαζόμαστε. Όμως, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση του Μπάλας στο κύπελλο. Μας ενέπνευσε σιγουριά στο παιχνίδι. Μου άρεσε πολύ το παιχνίδι του. Ελπίζω, όμως και εύχομαι στον Ρομπέρτο τη γρηγορότερη δυνατή επιστροφή».

Να περιμένουμε άμεσα μεταγραφικές εξελίξεις; Θα είναι ο Φράνκο Χάρα η πρώτη κίνηση της ομάδας σας;
«Ο Τύπος κάνει τη δουλειά του. Και πάντα προσπαθεί να βγάζει ειδήσεις και να τις πουλάει. Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι μία πολύ σοβαρή δουλειά, μία πολύ σοβαρή ανάλυση για τις ανάγκες της ομάδας μας. Θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς τι θα είναι ο παίκτης που θα έρθει και αν μας κάνει για αυτό που χρειαζόμαστε. Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία των ειδήσεων. Είμαστε μία καλή ομάδα. Όμως, θέλουμε να γίνουμε ακόμα καλύτερη. Και αυτό θα γίνει με δύο τρόπους. Με τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις. Και ο δεύτερος είναι με την άφιξη κάποιου ποδοσφαιριστή που θα μπορέσει να αυξήσει το επίπεδο της απόδοσής μας. Μελετάμε την κάθε περίπτωση που υπάρχει στην αγορά πάρα πολύ αναλυτικά Δεν έχουμε καταλήξει σε κάποια απόφαση. Όταν καταλήξουμε, θα σας το πούμε».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By