Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα είναι ο υποψήφιος του SPD

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αποφάσισε να είναι αντίπαλος της Α. Μέρκελ για τη θέση του καγκελαρίου στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει την Τρίτη η εφημερίδα Bild.

Ο Γκάμπριελ, 57 ετών είναι επίσης πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τη Μέρκελ.

Η απόφαση του επικεφαλής του SPD να είναι υποψήφιος ελήφθη έπειτα από πολλούς μήνες δισταγμών, σύμφωνα με την Bild η οποία επικαλείται πηγές από το εσωτερικό του κόμματος, αν και το ίδιο το SPD δεν έχει επισήμως επιβεβαιώσει την υποψηφιότητα του Γκάμπριελ.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, το κόμμα επανέλαβε σήμερα ότι θα επιλέξει τον υποψήφιό του για την καγκελαρία στις 29 Ιανουάριου.

Πάντως η πιθανότητα ο Γκάμπριελ να κερδίσει τη Μέρκελ είναι μικρές, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το SPD συγκεντρώνει μόλις το 20% της πρόθεσης ψήφου. Πρόκειται για μείωση 6 μονάδων σε σχέση με το 2013 και περίπου 15 μονάδες λιγότερες από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ.

Αν και η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου έχει δεχθεί πλήγμα εξαιτίας της μεταναστευτικής της πολιτικής, παραμένει το φαβορί για μια νέα θητεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By