Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

ΟΑΣΕ: Συμφωνία για εκεχειρία στο Λουχάνσκ

Δεν επιβεβαιώνει η ουκρανική κυβέρνηση

ukraine-autonomistes

Σε κατάπαυση του πυρός από τις 5 Δεκεμβρίου συμφώνησαν η ουκρανική κυβέρνηση και οι φιλορώσοι αυτονομιστές της περιοχής του Λουχάνσκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του αυτονομιστή ηγέτη της περιοχής.

Ο αρχηγός της αυτόκλητης αυτονομιστικής δημοκρατίας του Λουχάνσκ Ιγκορ Πλοτνίσκι επιβεβαίωσε σήμερα στα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία πληροφορίες του ΟΑΣΕ σύμφωνα με τις οποίες «πλήρης κατάπαυση του πυρός στη γραμμή του μετώπου» θα τηρηθεί από τις 5 Δεκεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντριι Λισένκο δήλωσε ότι δεν έχει καμιά πληροφορία για το θέμα αυτό. «Τα πυρά συνεχίζονται«, δήλωσε.

Συνάντηση μεταξύ δύο στρατηγών, εκπροσώπων του ΟΑΣΕ και της γειτονικής αυτονομιστικής δημοκρατίας του Ντονέτσκ αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα «για να συζητηθεί μια εκεχειρία στα θερμά σημεία» στην περιοχή.

Χθες, οι δύο στρατηγοί έθεσαν τις βάσεις μιας συμφωνίας για να σταματήσουν οι μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις και οι ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές πολεμούν επί μήνες.

Ύστερα από μια σύντομη ανάπαυλα χθες το βράδυ, πυρά πυροβολικού και εκρήξεις ακούγονταν σήμερα το πρωί στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By