Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Όχι είπε η Βουλή στην άρση ασυλίας Πολάκη – Σόου με Καζαντζίδη από τον πρώην υπουργό

Μαντινάδες… αλλά και ένα τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη για φινάλε είχε η τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής του Παύλου Πολάκη κατά την συζήτηση και ψήφιση της άρσης ασυλίας του σε μήνυση που του έχει καταθέσει ο εκδότης – δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης.

Η μεγάλη έκπληξη όμως ήρθε στο τέλος όταν η Βουλή καταψήφισε την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το αίτημα απορρίφθηκε -κατά πλειοψηφία- «για την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης». Συγκεκριμένα, επί 165 παρόντων βουλευτών, 80 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της αίτησης άρσης ασυλίας, 84 τάχθηκαν κατά, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε παρών.

Με φακέλους στα χέρια ο Παύλος Πολάκης ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας για να υπερασπιστεί εαυτόν και ξεκίνησε λέγοντας «κάποιοι σήμερα, όταν με είδαν να έρχομαι στην Βουλή με ρώτησαν γιατί φόρεσα μαύρο πουκάμισο και τους απάντησα με μια μαντινάδα:

«Μαύρα θα βάλω να φορώ/ μαύρα και πάλι μαύρα/ για να ταιριάζει η φορεσιά / με της καρδιάς την λάβα».

Εξήγησε πως η λάβα αυτή «έγινε μεγαλύτερη μετά από χθεσινό νέο που δεν κυκλοφόρησε και δεν έγινε γνωστή από τα συστημικά ΜΜΕ ούτε του διαδικτύου, όπου η γαλλική επιτροπή ανταγωνισμού καταλόγισε 385 εκατ. για Novartis και Roche για φάρμακο Lucentis που υπερτιμολόγησε ο Λοβέρδος και Γεωργιάδης. Και αυτή είναι η σκευωρία που αποκαλύψαμε και τον Παπαγγελόπουλο τον πήγατε στο ειδικό δικαστήριο και την Τουλουπάκη θέλετε να βγάλετε από εισαγγελέα…».

Με το γνωστό του ύφος, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «αν φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε τη γραφίδα του κάθε Κουρτάκη και των αφεντικών τους, τότε όχι μόνο θα έχουν φαλκιδευτεί τα δικαιώματά μας ως βουλευτές, αλλά ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ποινικοποίησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Και έκλεισε με γνωστό τραγούδι του Καζαντζίδη και συγκεκριμένα τον στίχο:«Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια, κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια, εσείς πεθαίνετε κι όχι εγώ». Και έκλεισε λέγοντας: «Τώρα ψηφίστε».

Φαιδρό χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, τον τρόπο που επέλεξε να κλείσει την ομιλία του ο κ.Πολάκης. Αντιθέτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ανέφερε ότι αποτελεί θεσμική απρέπεια η κίνηση της ΝΔ να σχολιάσει ομιλία βουλευτή του οποίου κρίνεται η άρση ασυλίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By