Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, 2020

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Υπάλληλος του δασαρχείου, μπλοκάρει τη επένδυση στο Ελληνικό

Την αντίδραση του βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, προκάλεσε η αναβολή προγραμματισμένης για σήμερα επίκαιρης ερώτησης για την επένδυση του Ελληνικού, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του υπουργού Οικονομικών.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ήταν για μια ακόμα φορά, απών από τη Βουλή, με αποτέλεσμα, να μην
δώσει απαντήσεις για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, άσκησε κριτική στον απόντα υπουργό.

Ειδικότερα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είπε: «Υπάρχει αίτημα, με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που συνυπογράφεται από βουλευτές της ΝΔ, της Ένωσης Κεντρώων και το Ποτάμι, να συνεδριάσουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για το θέμα.

Δυστυχώς, ούτε αυτό έχει γίνει εδώ και 2,5 μήνες. Δεν μπορεί ο υπουργός να μας λέει ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί εργάζονται για το μεγάλο έργο της επένδυσης του Ελληνικού και ο κ. Σταθάκης να δηλώνει στη Βουλή ότι είναι αναρμόδιος για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Δεν μπορεί ένας υπάλληλος του δασαρχείου να σταματάει, πιθανότατα με τη βοήθεια και την ανοχή της κυβέρνησης, μια επένδυση 8 δισεκατομμυρίων ευρώ»

Παράλληλα, απέδωσε ευθύνες και στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αναφορικά με τη μη σύγκλιση κοινοβουλευτικής επιτροπής προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν για την εξέλιξη της επένδυσης. Σχετικό αίτημα είχαν καταθέσει από κοινού έπειτα από πρωτοβουλία του, η ΝΔ η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By