Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οδυσσέας: Σύριζα και Ν.Δ. γιατί να μην συγκυβερνήσουν αύριο το πρωί-[Βίντεο]

Παίζατε ένα ανέντιμο παιχνίδι με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, μόνο για να εκβιάσετε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αποτύχατε.

konstantinopoulos

Μίλώντας στην στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα ο βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινίπουλος, αναφέρθηκε στον εκλογικό νόμο, στον ρόλο της Χρυσής Αυγής και αναρωτήθηκε γιατί ο Σύριζα και η Ν.Δ. δεν συγκυβερνούν από τώρα.

Πιο αναλυτικά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είπε: «Είναι «συγκινητική» η «αγάπη» και οι προτροπές του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, να ψηφίσουμε τον εκλογικό νόμο «για να μην εξαφανιστούμε από τον πολιτικό χάρτη». Ειδικά όταν μιλούν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σήμερα είναι Υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ρίγη συγκίνησης μας κυριεύουν. Οι θεατρινισμοί σας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο: μέχρι χθες λέγατε πως εμείς καταστρέψαμε τη χώρα, και σήμερα προσπαθείτε, τάχα, να σώσετε εμάς, τους «καταστροφείς»; Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!»

Για τη Χρυσή Αυγή και το ρόλο της τόνισε: «Τώρα που δεν υπάρχει πλέον το σχέδιο των 200 ψήφων, ας εξετάσουμε ποιος ήταν ο ρόλος της Χρυσής Αυγής. Επί δεκαπέντε ημέρες, η Χρυσή Αυγή δεν έλεγε στους πολίτες την πραγματική της θέση, και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόταν την θετική πρόθεση ψήφου της. Παίζατε ένα ανέντιμο παιχνίδι με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, μόνο για να εκβιάσετε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αποτύχατε.» και πρόσθεσε: «Θα περίμενε κανείς σήμερα, 42 χρόνια μετά από το πραξικόπημα στην Κύπρο, με το γνωστό ρόλο σε αυτό της χούντας των συνταγματαρχών, εσείς πρώτοι, η «πρώτη φορά Αριστερά» να είχατε πει αυτό που είχε δηλώσει και ο κ.Δήμας ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας: ότι δεν αποδέχεστε τις ψήφους των επιγόνων της χούντας και δεν είστε θιασώτες ούτε συνοδοιπόροι νεοναζί φασιστών. Δεν το κάνατε, γιατί το μόνο που πιστεύετε, το μόνο που θέλετε, είναι η εξουσία.»

Για την απλή αναλογική επισήμανε:«Ισχυρίζεστε πως φέρνετε την απλή αναλογική, γιατί θέλετε – λέτε – Κυβερνήσεις συνεργασίας. Γιατί δεν συμμετείχατε σε Κυβέρνηση συνεργασίας το 2012, όταν υπήρχε η δυνατότητα να σχηματισθεί Κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο και με Πρωθυπουργό άλλον από τον κ.Σαμαρά; Αντ’αυτού, οδηγήσατε τη χώρα σε νέες εκλογές, για να ενισχύσετε το τεχνητό δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Οι στόχοι σας ήταν ήδη γνωστοί.»

Στη συνέχεια, ανάφερε: «Με τη ΝΔ έχετε πάρα πολλά κοινά: μαζί αρνηθήκατε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο Καραμανλή 2004-2009. Μαζί συμφωνείτε στην κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μαζί ψηφίσατε τις μετατάξεις από τον ΟΛΠ στο δημόσιο, για χάρη της Cosco. Ακόμη και το σύστημα των κουμπάρων αντιγράφετε από αυτούς, και το εξελίσσετε μάλιστα: κουμπάρος παίρνει τηλεοπτικές άδειες, κουμπάρος αναλαμβάνει – με βάση το νόμο του κουμπάρου του – 3/3 μεγάλα οδικά έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο. Άρα, γιατί να μη συγκυβερνήσετε;»

Επίσης ξεκαθάρισε ότι: «Η ΝΔ να ξέρει πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα συναινέσει στο «μπόνους» των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.»

Τέλος απευθυνόμενος στο Ποτάμι είπε: «Είναι στο χέρι μας να υπάρξει στις επόμενες εκλογές ενιαία προοδευτική πρόταση στη χώρα. Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες τη δύναμη να ψηφίσουν το δικό μας, κοινό, προοδευτικό σχέδιο για την Ελλάδα.»

Δείτε την ομιλία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου

[video_embed][/video_embed]

By