Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Οδυσσέας Κ: Η κυβέρνηση υπονομεύει την επένδυση στο Ελληνικό

Ο κ. Τσακαλώτος «ομολογεί» ότι μετά την ψήφιση της σύμβασης από τη Βουλή δεν έχει προχωρήσει τίποτα για την επένδυση στο Ελληνικό.

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Αρκαδίας με την Δημοκρατική Συμπαρατάξη Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος  με την οποία ουσιαστικά καταγγέλλει την κυβέρνηση πως «υπονομεύει» της επένδυση στο Ελληνικό ύψος 8,1 δισ. ευρώ και 75.000 θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα, με αφορμή την απάντηση που έλαβε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Κωνσταντινόπουλος υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ότι «Ο κ. Τσακαλώτος ομολογεί ότι μετά την ψήφιση της σύμβασης από τη Βουλή δεν έχει προχωρήσει τίποτα για την επένδυση στο Ελληνικό».

Κατά τη συζήτηση της ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών προσωπικά δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό και δεν απάντησαν στις ερωτήσεις μας» και πως στα ερωτήματα για το «Πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από το Υπ. Πολιτισμού που αφορούν θέματα Διατηρητέων και Αρχαιολογίας; Πότε αναμένεται να ξεκινήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η διαβούλευση επί της ΣΜΠΕ (Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για το έργο; Πότε θα ολοκληρωθεί η στελέχωση του Γραφείου Ελληνικού στο Υπουργείο Οικονομικών; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Πότε αναμένεται η κατάθεση του master plan στο ΣτΕ; Πότε θα προχωρήσετε στην έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος;» ο υπουργός «αντί ο να απαντήσει με σαφή χρονοδιαγράμματα, κατέφυγε σε ευχολόγια, ενώ ο χρόνος περνά άπρακτος και κάθε μέρα χάνονται οι 75.000 θέσεις εργασίας και τα 300 εκ.ευρώ προκαταβολή που θα καταθέσει στο Δημόσιο ο επενδυτής, επιπλέον των άλλων ασφαλιστικών εισφορών, φόρων κλπ».

Ο ίδιος δε, προσθέτει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καλέσει τα κόμματα «του δημοκρατικού τόξου, ζητώντας την άμεση σύγκληση των αρμόδιων Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών και Μορφωτικών Υποθέσεων σε κοινή συνεδρίαση, ώστε να προσέλθουν οι αρμόδιοι Υπουργοί και να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσακαλώτος απαντώντας στην σχετική ερώτηση του βουλευτή είπε μεταξύ άλλων πως «το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες από τα συναρμόδια υπουργεία και να κατατεθούν όλες οι σχετικές μελέτες ώστε να ακολουθήσει η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος». Σε άλλο σημείο δε επισήμανε ότι «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι από την στιγμή που θα έχουμε το σχέδιο του επενδυτή θα χρειαστεί περίπου ένα εξάμηνο για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Δεν υπάρχει ζήτημα διαφωνίας πλέον για να καθυστερήσει η διαδικασία. Ολοι στο υπουργείο και στα άλλα υπουργεία εργάζονται σκληρά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε εύλογο χρόνο».

(Visited 1 times, 1 visits today)