Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, 2020

Οδυσσέας Κ.: Κινδυνεύουν να χαθούν 75.000 θέσεις εργασίας στο Ελληνικό

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτη Αρκαδίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλυο στην ερώτηση 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιστικά φέρνει εμπόδια στην επένδυση που πρόκειται να γίνει στο Ελληνικό.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρχουν πολλές εσωκομματικές διαφορετικές απόψεις όταν χάνουν την καρέκλα τους, αλλά μια κοινή θέση: να μην προχωρούν τις επενδύσεις και ιδιαίτερα την επένδυση του Ελληνικού και να χαθούν οι 75.000 νέες θέσεις εργασίας».

Με τη θέση αυτή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επιτίθεται στον Νίκο Φϊλη και τους 17 βουλευτές της ομάδας των «53» που βάζουν εμπόδια στην επένδυση στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου.

«Λίγες μέρες αφότου ο κ. Φίλης «αναδείχθηκε» σε εσωκομματική διαφορετική φωνή, σήμερα εμφανίστηκε ως «λαγός» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό να δημιουργηθούν προσκόμματα στην επένδυση για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η σημερινή ερώτηση 18 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έγινε κατ΄ εντολή του κ. Τσίπρα και του κ. Τσακαλώτου, δεδομένου ότι οι 17 Βουλευτές πρόσκεινται στην εσωκομματική φράξια των «53», υποστηρίζει ο βουλευτής Αρκαδίας.

Και αναφέρεται στο πρόσφατο ιστορικό της υπόθεση: «Εδώ και εβδομάδες, με πρωτοβουλία της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχει κατατεθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και στους Προέδρους των αρμόδιων Επιτροπών, επιστολή από κοινού με τις Κ.Ο. της ΝΔ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, με το αίτημα για σύγκληση κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων σχετικά με την πρόοδο της τεράστιας επένδυσης, ύψους 8,2 δις ευρώ, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Επιπλέον, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτω για το συγκεκριμένο θέμα. Εδώ και δύο εβδομάδες έχουμε επισημάνει ότι ένας υπάλληλος του Δασαρχείου και η Αρχαιολογία σταματούν την επένδυση, με την ανοχή και τη βοήθεια της Κυβέρνησης. Δεν πέρασαν λίγες μέρες και επιβεβαιωθήκαμε από την ερώτηση των 18».

(Visited 1 times, 1 visits today)