Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Οι αγορές βλέπουν συμφωνία Deutsche Bank – Commerzbank

Η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται ότι στηρίζει τον «γάμο» των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας.

Οι μετοχές των Deutsche Bank και Commerzbank καταγράφουν ράλι τη Δευτέρα καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο γερμανικές τράπεζες έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε συνομιλίες για πιθανή συγχώνευση.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών θέλουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank να έχει κάμψει τις αντιστάσεις του για μια τέτοια συμφωνία. Σύμφωνα με το CNBC ο Christian Sewing αναγκάστηκε να επανακαθορίσει τη στάση του δεχόμενος πιέσεις από τους μετόχους της τράπεζας.

Η γερμανική κυβέρνηση η οποία κατέχει το 15% της Commerzbank φαίνεται ότι στηρίζει τον «γάμο» των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας. Το Reuters αναφέρει πως το Βερολίνο πιέζει για μια συμφωνία, ακόμη και αν αυτή προκαλέσει ένα κενό αρκετών δισεκατομμυρίων, καθώς σε περίπτωση συγχώνευσης μπορεί να επανεκτιμηθεί το ενεργητικό της τράπεζες.

Τραπεζική πηγή δήλωσε στο CNBC ότι το σχέδιο συγχώνευσης δεν έχει μεγάλη υποστήριξη μέσα στη Deutsche Bank. «Η γενική αίσθηση είναι ότι η συγχώνευση δεν είναι καλή ιδέα, καθώς η Commerzbank δεν έχει την ίδια αξιοπιστία στην αγορά», δήλωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By