Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Οι επενδυτές μηνύουν τον Έλον Μασκ ζητώντας να κόψει το… Twitter

Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Μασκ «γράφει επαναλαμβανόμενες ανακρίβειες που βλάπτουν την Tesla και τη μετοχή της».

Δίχως αμφιβολία, το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Έλον Μασκ είναι το Twitter. Το χρησιμοποιεί καθημερινά, απαντώντας ο ίδιος σε εκατοντάδες ερωτήσεις που του κάνουν άλλοι χρήστες του κοινωνικού αυτού μέσου. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο tweet του, τον έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Ποιος δεν θυμάται το tweet του που έγραψε πως σκέφτεται να βγάλει την Tesla από το Χρηματιστήριο, και μάλιστα πως είχε βρει χρηματοδότηση για να το κάνει.

Τελικά, μετά από αυτό που έγραψε, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και να πληρώσει πρόστιμα ύψους 40 εκατ. δολαρίων.

Το tweet αυτό έγινε ξανά το μήλον της έριδος ανάμεσα στον Μασκ και στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η οποία έκανε αίτηση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για να κινηθεί εναντίον του Μασκ πρόταση καταφρόνησης δικαστικής αρχής.

O Μασκ έγραψε στο Twitter του πως φέτος η Tesla θα κατασκευάσει 500.000 αυτοκίνητα, με την SEC να υποστηρίζει πως αυτό το νούμερο είναι αυθαίρετο και παραβιάζει τη συμφωνία που είχε κάνει ο Μασκ με την SEC για το τι θα γράφει στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά σχετικά με την Tesla.

Με αφορμή αυτό το tweet, κάποιοι θεσμικοί επενδυτές της Tesla, μηνύοντας τον Musk, ζητώντας από το δικαστήριο «να του σταματήσει την μη ελεγχόμενη χρήση του Twitter μιας και γράφει επαναλαμβανόμενες ανακρίβειες που βλάπτουν την Tesla και τη μετοχή της».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By