Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Oι Γάλλοι παρουσιάζουν στο Παρίσι την ανανεωμένη έκδοση του ΖΟΕ

Από τη στιγμή που η Opel λανσάρει το Ampera-e με δυνατότητα κίνησης επί 500 km με μία φόρτιση, δεν θα μπορούσε η Renault να μείνει άπραγη.


Έτσι οι Γάλλοι παρουσιάζουν στο Παρίσι την ανανεωμένη έκδοση του ΖΟΕ, με σημαντικότερη αλλαγή τις μεγαλύτερες μπαταρίες. Με χωρητικότητα 41 kWh (έναντι 22 kWh του σημερινού μοντέλου) χαρίζουν θεωρητική αυτονομία 400 km και υπό ρεαλιστικές συνθήκες 300 km, με μία φόρτιση.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου προέρχονται από την LG και δεν χρειάζονται έξτρα χρόνο για τη φόρτισή τους, συγκριτικά με τις μικρότερες. Π.χ., με φόρτιση επί μισή ώρα εξασφαλίζεται αυτονομία 80 km. Αναβάθμιση έχει δεχτεί και το ηλεκτρικό μοτέρ, ισχύος 90 ίππων.

Προκειμένου να καταστήσει πιο προσιτή την απόκτηση και χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η Renault λανσάρει το πρόγραμμα «Flex ZE 40» με δυνατότητα ενοικίασης του πακέτου μπαταριών αυξημένης χωρητικότητας. Παράλληλα το ΖΟΕ ανανεώνεται οπτικά με νέες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, μαύρες επενδύσεις στα καθίσματα, μπλε λεπτομέρειες στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και το εσωτερικό των θυρών. Στη Γαλλία θα κυκλοφορήσει και η premium έκδοση Edition One.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By