Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Οι ΗΠΑ ερευνούν αν η Deutsche Bank «ξεπλένει» χρήμα

Η γερμανική τράπεζα δεν έδωσε σημασία στις ανησυχίες στελέχους της σχετικά με μία ύποπτη σειρά συναλλαγών, στις οποίες εμπλέκονται πρόσωπα που ελέγχονται από τον Τραμπ και τον γαμπρό του.

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών βρίσκεται η Deutsche Bank, στο πλαίσιο έρευνας για μη συμμόρφωση με τη νομοθεσία για το ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με πηγή που επικαλούνται οι Financial Times.

Η έρευνα, που έγινε γνωστή για πρώτη φορά από τους New York Times, συνδέεται με τις πληροφορίες που έδωσε η Tammy McFadden, πρώην στέλεχος του τμήματος συμμόρφωσης της τράπεζας στο γραφείο του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Η McFadded ισχυρίστηκε πως το 2016 και 2017 είχε επισημάνει ως δυνητικά ύποπτες μια σειρά συναλλαγών στις οποίες εμπλέκονταν οντότητες ελεγχόμενες από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, ωστόσο η τράπεζα αγνόησε τις επισημάνσεις της. Η ίδια απολύθηκε και έχει ήδη κάνει καταγγελία στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ όσο και η Deutsche Bank αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Εκπρόσωπος της Kushner Companies δήλωσε πως «οι όποιοι ισχυρισμοί αναφορικά με τις σχέσεις της Deutsche Bank με την Kushner Companies που αφορούν ξέπλυμα χρήματος είναι παντελώς πλαστοί και εντελώς ψευδείς».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By