Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Οι μετοχές του Twitter βυθίζονται κατά 7% μετά το «ναυάγιο» της συμφωνίας των $44 δισ.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση σχεδόν 9% προσυνεδριακά στις ΗΠΑ, προτού διαγράψουν μέρος των απωλειών – Η αφρόκρεμα των νομικών στην δικαστική μάχη του Twitter με τον Μασκ

Απότομη πτώση παρουσιάζουν οι μετοχές του Twitter στις αρχές της προσυνεδριακές συναλλαγές τη Δευτέρα, μετά την είδηση ότι ο Έλον Μασκ προσπαθεί να τερματίσει την εξαγορά της εταιρείας ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση σχεδόν 9% προσυνεδριακά στις ΗΠΑ, προτού διαγράψουν μέρος των απωλειών.

Την Παρασκευή, ο δικηγόρος του Μασκ ενημέρωσε το συμβούλιο του Twitter ότι θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία. Ο δισεκατομμυριούχος έχει διαφωνήσει με τον αριθμό των bots και των ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter και λέει ότι η εταιρεία δεν είναι ειλικρινής σχετικά με το πόση δραστηριότητα στην υπηρεσία είναι αυθεντική.

Η Twitter Inc. προσέλαβε το μεγάλο όνομα στα γραφεία νομικών περί συγχωνεύσεων Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Η μήνυση αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας. Ανάμεσα στους νομικούς είναι οι Μπιλ Σάβιτ και Λίο Στράιν ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής του δικαστηρίου του Ντέλαγουεαρ, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση. Από την πλευρά του ο Ελον Μασκ προσέλαβε την Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP. Η εταιρεία ηγήθηκε της επιτυχούς υπεράσπισής του έναντι μιας υπόθεσης για συκοφαντική δυσφήμιση το 2019 και τον εκπροσωπεί ως μέρος μιας συνεχιζόμενης αγωγής μετόχων σχετικά με την αποτυχημένη προσπάθειά του να καταστήσει ιδιωτική την Tesla το 2018.

Το Twitter, από την άλλη πλευρά, λέει ότι έχει δώσει στον Μασκ τις πληροφορίες που χρειάζεται για να αξιολογήσει τον ισχυρισμό του ότι οι λογαριασμοί ανεπιθύμητης αλληλογραφίας αποτελούν μόνο το 5% των καθημερινών ενεργών χρηστών με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου «firehose», μιας αφιλτράριστης ροής σε πραγματικό χρόνο των καθημερινών tweets.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By