Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Οι ωραιότερες παραλίες της Τήνου

Η Τήνος είναι πια από τα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά και ένας λόγος γι’αυτό είναι και οι υπέροχες παραλίες της. Ακολουθούν οι καλύτερες από αυτές που αξίζει να επισκεφθείτε στην επόμενη επίσκεψη σας στο νησί των Κυκλάδων.

Κολυμπήθρες: Η Μεγάλη Κολυμπήθρα είναι αγαπημένη παραλία όσων ασχολούνται με το surf. Η Μικρή Κολυμπήθρα, με άμμο και ωραία νερά, είναι ιδανική για οικογένειες και έχει ομπρέλες- ξαπλώστρες και ταβέρνες.

Άγιος Σώστης – Λαούτι (Σκυλαντάρ)- Αγία Κυριακή και Άγιος Ιωάννης Πόρτο: Η μεγαλύτερη και ωραιότερη ακτογραμμή του νησιού, σχετικά κοντά στην πόλη. Μειονέκτημά της ότι είναι εκτεθειμένη στο μελτέμι. Έχει υπέροχα νερά, άμμο και βότσαλα και είναι οργανωμένη σε κάποια σημεία με beach bars. Στη δυτική άκρη της ξεχωρίζει το εκκλησάκι του Αγίου Σώστη και ο Cavos που μοιάζει με μικρό Τηνιακό χωριό. Λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία σε όλη την περιοχή, υπάρχουν ταβέρνες, μίνι μάρκετ κ.ά. Σε ξεχωριστό κολπίσκο πίσω από την Αγία Κυριακή (στα ανατολικά) βρίσκεται ο Άγιος Ιωάννης Πόρτο με ρηχά νερά και το ομώνυμο εκκλησάκι.

Άγιος Φωκάς: Εξελίχθηκε στην πιο κοσμική και πολυσύχναστη παραλία της Τήνου και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην πόλη. Beach bars και εστιατόρια στη σειρά, ξενοδοχεία, βίλες, ενοικιαζόμενα σπίτια -όλα εδώ θα τα βρείτε. Είναι ιδανική για απογευματινό περίπατο και αρκετά απάνεμη όταν το μελτέμι σηκώνει αμμοβολή στις άλλες παραλίες. Στην ανατολική άκρη της υψώνεται το Βρέκαστρο.

Κιόνια: Μεγάλη σε μήκος αμμώδης παραλία κοντά στην πόλη. Εκτείνεται από τη μικρή παραλία του Σταυρού με το εκκλησάκι, μέχρι το Tinos Beach. Σε κάποια σημεία έχει beach bars. Σε όλη την περιοχή υπάρχουν ταβέρνες, πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Μπάλος: Ωραίος αμμώδης όρμος, 6 χλμ. από την πόλη της Τήνου. Εκεί, λειτουργεί το Bianco Beach House Restaurant, με μίνιμαλ-boho διακόσμηση.

Παχιά Άμμος: Όρμος με πρασινογάλαζα νερά, αμμόλοφος, γλυπτά-βράχια. Αν έλειπαν τα πολλά σκάφη και οι ρακέτες η υπέροχη αυτή αμμουδιά του νησιού ίσως έμοιαζε με τον παλιό καλό
της εαυτό. Να ξέρετε ότι την πιάνει το μελτέμι και σηκώνει αμμοβολή.

Άγιος Ρωμανός: Δημοφιλής οικογενειακή παραλία σε αμμώδη όρμο με γαλαζοπράσινα νερά. Μεγάλο τμήμα της είναι οργανωμένο με beach bar-restaurant.

Σάντα Μαργαρίτα: Μια όμορφη αμμουδιά στην ανατολική ακτή του νησιού. Είναι μεγάλη και προστατευμένη από τους ανέμους.

Λιβάδα: Η πιο εντυπωσιακή και άγρια παραλία της Τήνου, που βγάζει συχνά κύμα γιατί είναι εκτεθειμένη στους βοριάδες. Οι γρανιτικοί βράχοι της θα σας θυμίσουν αυτούς του Βωλάξ. Εδώ καταλήγει το ωραιότατο μονοπάτι που ξεκινάει από τον Φαλατάδο (Μ3). Λειτουργεί εστιατόριο. Κοντά στην παραλία βρίσκεται ο εντυπωσιακός φάρος της Λιβάδας.

By