Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Οι παράπλευρες συνέπειες του Black Lives Matter: Η J&J σταματά την πώληση λευκαντικών κρεμών

Η Johnson & Johnson (JNJ.N) αποφάσισε να σταματήσει την πώληση των προϊόντων λεύκανσης δέρματος που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία

Τα προϊόντα αυτά έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν υποστεί έντονη κριτική εν μέσω της παγκόσμιας συζήτησης για τη φυλετική ανισότητα και των διαμαρτυριών στο πλαίσιο του κινήματος Black Lives Matter.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε στο Reuters ότι η Johnson & Johnson θα σταματήσει την πώληση της σειράς Clean & Clear Fairness, που διατίθεται στην Ινδία, ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα είχε ανακοινώσει την απόσυρση σειράς Neutrogena Fine Fairness, που διατίθεται στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.

«Οι συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων υπογράμμισαν ότι τα ονόματα ορισμένων προϊόντων ή οι ισχυρισμοί τους για την μείωση των σκούρων χρωματικά σημείων υπαινίσσονται ότι το ανοιχτόχρωμο ή το λευκό δέρμα είναι καλύτερο από το δικό σας μοναδικό τόνο δέρματος», δήλωσε η Johnson & Johnson. «Αυτή δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή μας – το υγιές δέρμα είναι όμορφο δέρμα.»

Σύμφωνα με την εταιρεία θα σταματήσει η παραγωγή και η αποστολή των συγκεκριμένων προϊόντων αλλά αυτά ενδέχεται να συνεχίσουν να να εμφανίζονται στα ράφια των καταστημάτων έως ότου εξαντληθούν τα αποθέματα.

Κρέμες που υπόσχονται να φωτίσουν ή να «ανοίξουν» τον τόνο του δέρματος διατίθενται κυρίως στις γυναίκες από τις μεγαλύτερες εταιρείες προσωπικής φροντίδας του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Unilever, Procter & Gamble και L’Oreal με τις αντίστοιχες μάρκες τους Fair & Lovely, Olay και Garnier. Αυτές οι εταιρείες δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By