Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ολάντ: Η απόφαση της ΕΚΤ δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις

Κατά την άφιξή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

hollande_2814411b

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να προχωρήσει σε μαζικές αγορές ομολόγων, ωστόσο προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

«Με σεβασμό στην ανεξαρτησία της, μπορώ να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τις αποφάσεις αυτές», ανέφερε ο Ολάντ κατά την άφιξή του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι η ΕΚΤ έκανε το καθήκον της όταν «έδινε μάχη κατά της ανεργίας» και έθετε «ως προτεραιότητα την ανάπτυξη».

Παρόλα αυτά, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ «δεν θα πρέπει να μας εμποδίσουν να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας».

Η θέση αυτή του Ολάντ ταυτίζεται με εκείνη της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, που δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της ΕΚΤ δεν μπορεί να μας βγάλει από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων που κρίνονται απαραίτητες για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

«Θα ήταν πολύ απλό να πούμε: αφού η ΕΚΤ θα χορηγήσει ρευστότητα, θα ευνοήσει την ανάπτυξη, δεν έχουμε τίποτα πια να κάνουμε», σημείωσε ο Ολάντ και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει πάντα να είμαστε ανταγωνιστικοί, ελκυστικοί και να φροντίζουμε ώστε η καινοτομία να βρίσκεται στην καρδιά των πολιτικών μας».

By