Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Ολάντ: Την ερχόμενη εβδομάδα η ταυτοποίηση σορών Airbus A320

«Το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας θα είναι εφικτό να ταυτοποιηθούν όλα τα θύματα χάρη στη λήψη DNA που έχει γίνει και στην εξαιρετική επιστημονική δουλειά»

germ5

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ταυτοποιηθούν όλα τα θύματα από την αεροπορική τραγωδία με το Airbus A320 της Germanwings το οποίο συνετρίβη την προηγούμενη εβδομάδα στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

«Ο (Γάλλος) υπουργός Εσωτερικών (Μπερνάρ Καζνέβ) επιβεβαίωσε ότι το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας θα είναι εφικτό να ταυτοποιηθούν όλα τα θύματα χάρη στη λήψη DNA που έχει γίνει και στην εξαιρετική επιστημονική δουλειά», είπε ο Ολάντ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Από την πλευρά της η Μέρκελ ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη βοήθεια που προσέφερε και χαιρέτισε το έργο των διασωστών και «τη μεγάλη καρδιά» των κατοίκων των περιοχών κοντά στο σημείο της συντριβής, που κινητοποιήθηκαν για να υποδεχθούν τις οικογένειες των θυμάτων.

Περίπου 400 δείγματα που ελήφθησαν από κομμάτια των πτωμάτων των θυμάτων εστάλησαν στο ειδικό ερευνητικό κέντρο της γαλλικής αστυνομίας στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής έχουν απομονωθεί 78 προφίλ του DNA επιβατών ή μελών του πληρώματος του αεροπλάνου, όμως επισήμως κανένα θύμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες στο σημείο της συντριβής, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την αεροπορική τραγωδία.

Οι ερευνητές και οι χωροφύλακες μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο σημείο της συντριβής από ένα νέο δρόμο που άνοιξαν την Κυριακή.

«Εργαζόμαστε πιο γρήγορα, έως πιο αργά και μεταφέρουμε περισσότερα δείγματα», έγινε γνωστό από τη χωροφυλακή.

Οι ερευνητές έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής «περισσότερα από 4.000 κομμάτια», από το αεροπλάνο και από τα θύματα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Οι ομάδες αναμένεται «να έχουν ολοκληρώσει στις 8 Απριλίου το έργο μεταφοράς των πτωμάτων και των σημαντικών τμημάτων του αεροπλάνου», σύμφωνα με την πηγή αυτή.

By