Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Ολλανδία: Σκέφτονται να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία για τα Χριστούγεννα λόγω έξαρσης της πανδημίας

Επέκταση των περιορισμών σκοπεύει να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε – Τηλεργασία, απαγόρευση θεατών σε αθλητικές εκδηλώσεις και μειωμένο ωράριο λειτουργίας στην εστίαση μεταξύ των νέων μέτρων

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας εξετάζει το κλείσιμο των σχολείων μία εβδομάδα νωρίτερα για τα Χριστούγεννα φέτος καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού παραμένουν υψηλοί και τα νοσοκομεία αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν σε ένα κύμα ασθενών με COVID-19.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει διεύρυνση των περιορισμών που έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 28 Νοεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Στα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνεται το κλείσιμο όλων των εστιατορίων, μπαρ, καταστημάτων με μη απαραίτητα είδη και άλλων δημόσιων χώρων από τις 17:00 ως τις 05:00, η απαγόρευση όλων των θεατών στα αθλητικά γεγονότα και η σύσταση για όσο το δυνατόν περισσότερη τηλεργασία.

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα αυτή των 17,5 εκατομμυρίων έχουν μειωθεί από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία είχαν φτάσει μετά την εισαγωγή νυχτερινού λοκντάουν, αλλά παραμένουν σχετικά υψηλά σε περίπου 85 ανά 100.000 κατοίκους.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα του έτους και τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα έχουν λάβει εντολή να αναβάλουν όλες τις μη επείγουσες εγχειρήσεις για εβδομάδες για να απελευθερωθούν κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Καθώς οι λοιμώξεις παραμένουν στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των μικρών παιδιών, οι ειδικοί συνέστησαν στην κυβέρνηση να κλείσει τα σχολεία μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, στις 17 Δεκεμβρίου, για να προστατευθούν καλύτερα τα ηλικιωμένα μέλη των οικογενειών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως ανακοινώσει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει το κλείσιμο των σχολείων, αλλά σήμερα ανακοίνωσε ότι η επιλογή αυτή επανήλθε στο τραπέζι.

«Είναι δύσκολη απόφαση», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άριε Σλομπ σε δημοσιογράφους πριν από κυβερνητική συνεδρίαση για να ληφθεί απόφαση για το μέτρο. «Θα πρέπει να ξαναδούμε πολύ προσεκτικά τι είναι απαραίτητο», πρόσθεσε.

Μέχρι σήμερα, η Ολλανδία έχει καταγράψει σχεδόν 2,9 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 20.140 θανάτους από COVID-19.

By