Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κοτζιά – Κέρι

«Καλωσορίζουμε τη συμφωνία για την οικονομία και τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει για την εφαρμογή της»

john-kerry USA

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στο υπουργείο Εξωτερικών .

Κατά την συνάντηση ο κ. Κέρι εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες, που, όπως είπε, καταβάλλει η Ελλάδα στην οικονομία.  Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Ελλάδα στην οικονομική ανάκαμψη, είπε ο κ. Κέρι, αναγνωρίζοντας, όπως ανέφερε, τις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Καλωσορίζουμε τη συμφωνία για την οικονομία και τη σκληρή δουλειά που έχει γίνει για την εφαρμογή της» σημείωσε ο κ. Κέρι, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια, αλλά δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.

«Μπορείτε να βασίζεστε στην υποστήριξη των ΗΠΑ» είπε, προσθέτοντας ότι «κλειδί» στις προσπάθειες αυτές τις χώρας μας είναι οι ξένες άμεσες επενδύσεις.

Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι, αν η Ελλάδα συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, η αμερικανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να διαδώσει στις αμερικανικές εταιρείες ότι η Ελλάδα είναι «ανοιχτή για δουλειές».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας Ελλάδας και ΗΠΑ. Ο κ. Κέρι είναι ένας σπουδαίος υπουργός Εξωτερικών που διακρίνεται για τον ορθολογισμό του, είπε, ενώ επισήμανε ότι η ελληνική ομογενεια είναι γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Σημείωσε ακόμη ότι η ελληνική πλευρά αναγνωρίζει τη συνδρομή των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός παίκτης στην περιοχή, μια χώρα που εκπέμπει σταθερότητα. Ανέφερε ακόμη ότι είναι προτεραιότητα η πολιτική λύση στη Συρία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By