Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ

Τρία στελέχη παραιτήθηκαν

tsipras

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και με το βλέμμα στραμμένο στη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.

Η συνεδρίαση διεξήχθη λίγη ώρα μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως επικεφαλής της νεοσυσταθείσας κοινοβουλευτικής ομάδας της Λαϊκής Ενότητας, στον «λοβοτομημένο» -όπως τον χαρακτήρισε -ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «δεν γίνεται να τιμωρείται η συνέπεια και η σταθερότητα και να επιβραβεύεται η κωλοτούμπα».

Επίσης, είχαν προηγηθεί τα βέλη της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά του πρωθυπουργού για την αιφνίδια προκήρυξη εκλογών την οποία χαρακτήρισε «συνταγματικό, θεσμικό και πολιτικό ατόπημα».

Την παραίτησή τους από την Πολιτκή Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν, όπως αναμενόταν, τρία στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, οι Στάθης Λεουτσάκος, Αντώνης Νταβανέλος και Σόφη Παπαδογιαννη, ενώ αργά χθες είχε παραιτηθεί και ο Αλέκος Καλύβης.

«Η χθεσινή παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή των πρόωρων εκλογών, ερήμην του κόμματος και ενάντια στις αποφάσεις του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» αναφέρουν τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας και καλώντας τα μέλη του κόμματος να συνταχθούν με την «Λαϊκή Ενότητα».

Όπως αναφέρουν «μετά από μια σειρά παραβιάσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή να υιοθετήσει η κυβέρνηση ένα νέο σκληρό μνημόνιο, μετά την ωμή παραβίαση της απόφασης της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο του κόμματος, που εισηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε με ευθύνη του Προέδρου και της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου. Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα η παραμονή μας σε ένα όργανο που έχει στην πράξη διαλυθεί.»

By