Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου- Συνεδριάζει αύριο Κυριακή το Κυβερνητικό Συμβούλιο

Σε … Μαραθώνιο η κυβέρνηση για να αποφύγει τα χειρότερα

kivernitiko_simvoulio

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις μετά το τελεσίγραφο εταίρων και δανειστών στην κυβέρνηση, με την Αθήνα να αναζητεί λύσεις προκειμένου τη Δευτέρα στο έκτακτο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής που θα ακολουθήσει να αποφύγει ένα ακόμη «ναυάγιο» που κατά πολλούς αυτή τη φορά θα είναι η «αυλαία» στο ελληνικό δράμα χρέους.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ερωτώμενος εάν εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα, απάντησε «Το επιδιώκουμε». Ήδη από το μεσημέρι με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Αγία Πετρούπολη συνεδρίαζε στο Μέγαρο Μαξίμου η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης για την τακτική της κυβέρνησης ενόψει του eurogroup και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιουνκέρ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με Ευρωπαίους ηγέτες μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου να μη χαθεί και η τελευταία ευκαιρία για συμφωνία πριν την οριστική ρήξη.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο κ. Τσίπρας να μεταβεί, επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας, ακόμη και αύριο στις Βρυξέλλες. Στο Μαξίμου βρέθηκε από τις 2 μετά το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ακολούθησαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Σταθάκης και Γιάνης Βαρουφάκης.

Με non paper η Κυβέρνηση ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, ότι συζητήθηκε το σχέδιο δράσης μέχρι τη Δευτέρα, ενώ αύριο Κυριακή στις 11:00 π.μ. θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ερωτώμενος εάν εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα, απάντησε «Το επιδιώκουμε». Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε από το Μαξίμου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ παραμένει στο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By