Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup

Δεν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν

eurwph

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου στο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι υπουργοί του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ανέφεραν ότι τώρα πρέπει να υπάρξει πρόοδος.

«Χάνουμε πάρα πολύ χρόνο» είχε δηλώσει ο Γερούν Ντέισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup, προσθέτοντας ότι από την τελευταία συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών «έχουν γίνει λίγα όσον αφορά τις συνομιλίες και την εφαρμογή (των μεταρρυθμίσεων)».

«Και το κύριο ζήτημα τώρα», πρόσθεσε, «είναι να μη χάσουμε άλλο χρόνο». Ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι «οι συζητήσεις για το πρόγραμμα και για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται πρέπει να ξαναξεκινήσουν πολύ πολύ γρήγορα».

Ερωτηθείς για την επιστολή που έλαβε από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη είπε ότι την έθεσε υπ” όψιν των «θεσμών», οι συζητήσεις με τους οποίους «πρέπει να ξεκινήσουν πολύ πολύ σύντομα».

«Χάσαμε σχεδόν δύο εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων έγινε πολύ μικρή πρόοδος, οι πραγματικές συνομιλίες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Πρέπει να σταματήσουμε να σπαταλάμε χρόνο και να ξεκινήσουμε τις συζητήσεις, αυτό είναι το κύριο μήνυμά μου σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, τo κεντρικό μήνυμα που θέλει να στείλει είναι ότι οι συζητήσεις πρέπει να ξεκινήσουν σήμερα, όχι αύριο. «Έχει δοθεί παράταση μόνο για τέσσερις μήνες και ο χρόνος μετράει αντίστροφα», συνέχισε.

«Θα στηρίξουμε περισσότερο την Ελλάδα αν συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε ο κ. Ντέισελμπλουμ, ερωτηθείς για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Αναφορικά με τα σενάρια Grexit, o Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι «πρέπει να δουλέψουμε μαζί και να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα έχει ένα ισχυρό μέλλον μέσα στην Ευρωζώνη».

Εξέφρασε τέλος την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να στηρίξει τη χώρα μας υπό την προϋποθέση ότι θα υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στο πρόγραμμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By