Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επιβεβαιώνει για άνοιξη ο Μπαχ! Στον “αέρα” επενδύσεις 12 δισ. δολάρια στην Ιαπωνία

Επιβεβαιώνεται το σενάριο που θέλει τη ΔΟΕ να εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν τελικά οι Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο την άνοιξη του 2021, με τον ίδιο τον Μπαχ να σχολιάζει το γεγονός.

“Μετά την αναβολή της Ολυμπιάδας θα απαιτηθούν θυσίες και συμβιβασμοί από όλους τους εμπλεκόμενους”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, προσθέτοντας ότι οι αναπροσαρμοσμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν το τέλος του καλοκαιριού του 2021, με την Άνοιξη να κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η Ιαπωνική κυβέρνηση υπέκυψαν χθες (24/03) στις έντονες πιέσεις από τους αθλητές και τους αθλητικούς φορείς, τη στιγμή που η πανδημία κορονοϊού εξαπλώνεται.

Η αναβολή αποτέλεσε αναμφίβολα ένα τεράστιο πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία έχει επενδύσει 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε προετοιμασίες, αλλά και για το κύρος του Ολυμπιακού κινήματος και τον ίδιο τον Μπαχ, που είχε δεχθεί έντονη κριτική επειδή δεν αντέδρασε νωρίτερα, εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης στην υγεία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By