Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Ομάδα «πολιτών» με παραποιημένες στρατιωτικές στολές στην περιοχή του Βοτανικού

Ανησυχία προκαλεί στις Αρχές η περίεργη κατάληψη του χώρου που προορίζεται για την ανέγερση τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού από μία ομάδα πολιτών, με παραποιημένες στρατιωτικές στολές, οι οποίοι έχουν περιφράξει τον χώρο με συρματοπλέγματα και τον φρουρούν σε 24ωρη βάση και – κατά δήλωσή τους- θα τον υπερασπιστούν ακόμη και με όπλα.

Ως «διοικητής» της ομάδας που είναι υπεύθυνος για την «φύλαξη» του χώρου αυτοπροσδιορίζεται ο 74χρονος Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος υποστηρίζει ότι από τις 4 Ιουλίου στο έκτασης 16 στρεμμάτων οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό στον Δήμο Αθηναίων λειτουργεί Στέγη Αστέγων για την περίθαλψη αναξιοπαθούντων.

Οι «στρατιώτες» του, που συμμετέχουν στην περιφρούρηση της «πύλης» επί της Ιεράς Οδού 114, δίπλα στην μαρκίζα που διαφημίζει τη Στέγη Αστέγων Βοτανιοκύ, είναι εφοδιασμένοι με συστήματα ενδοεπικοινωνίας και απαγορεύουν την είσοδο σε όλους χωρίς έγκριση απευθείας από τον «αρχηγό».

«Η έκταση είναι τεράστια. Είναι λογικό να χρησιμοποιούμε συρματοπλέγματα και συστήματα ενδοεπικοινωνίας, αλλά και να έχουμε εγκατεστημένες σκοπιές και περιπόλους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», υποστηρίζει ο κ. Ιωαννίδης.

Αν και ο φερόμενος ως διοικητής, ο οποίος δηλώνει έφεδρος αξιωματικός, υποστηρίζει ότι ο χώρος διατίθεται για την φιλοξενία, τη σίτιση και την ιατρική φροντίδα δεκάδων πολιτών, η Στέγη Αστέγων δεν διαθέτει καν παροχή ρεύματος.

Στην ερώτηση πόσα άτομα φιλοξενούνται στον αυτοσχέδιο καταυλισμό η απάντησή του είναι «Πολλά και ακόμα περισσότερα ταΐζω».

Μάλιστα, αρνείται ότι η κατάληψη του χώρου έγινε για να αποτραπεί η ανέγερση του τεμένους: «Καταρχήν δεν κάνουμε κατάληψη. Ο χώρος μας ανήκει!», λέει και συμπληρώνει ότι «αν χρειαστεί, θα τον υπερασπιστούμε ακόμα και με τα όπλα», ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει όλους τους Έλληνες να πάρουν τα όπλα.

 Espresso

(Visited 1 times, 1 visits today)