Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για την εξαγορά των μετοχών του Mega

Τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που μιλά για διαπλοκή, προκαλεί η εξαγορά πακέτου μετοχών του Mega από τον Ιβάν Σαββίδη μετά από συμφωνία ανάμεσα στον ίδιο και τον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα. Η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Κίνημα και το Ποτάμι εξέδωσαν αιχμηρές ανακοινώσεις.

Τρία ερωτήματα από τη ΝΔ

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωση που εξέδωσε θέτει σειρά συγκεκριμένων ερωτημάτων τα οποία καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει και αφορούν αυτή καθαυτή τη συμφωνία εξαγοράς των μετοχών.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ σημειώνει ότι η παλιά και η νέα διαπλοκή κινούνται χέρι- χέρι με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου «και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό δημόσιο, διοικήσεων των τραπεζών». Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση «η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών» και προσθέτει: «Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών. Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει με τρία ερωτήματα, για τα οποία ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση:

-Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;

-Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;

-Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

Δημοκρατική Συμπαράταξη: κυβερνητικές μεθοδεύσεις επωφελήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης

Πολλές κυβερνητικές μεθοδεύσεις επωφελήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης προκειμένου να καταφέρει να αγοράσει μετοχές του Mega: Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την συμφωνία ανάμεσα στον Ιωάν Σαββίδη και τον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα.

Ο κ.Λοβέρδος επισημαίνει ότι όσα είπε στη συνέντευξή του πριν από λίγες μέρες ο κ.Σαββίδης τα έκανε πράξη και «τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά» και προσθέτει: «Σε όλα όμως έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας με τις δηλώσεις του. Ένα πρέπει να ξέρουν στην Κυβέρνηση: οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό».

Ποτάμι: αλλαγή σκυτάλης στη διαπλοκή

Με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τη μεταβίβαση μετοχών του Μega στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλά για αλλαγή σκυτάλης «στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και αναρωτιέται αν ο κ.Μπόμπολας εκτός του ότι «παρέδωσε στο Σαββίδη» θα πληρώσει και τα χρέη του. Ο Σταύρος Θεοδωράκης μάλιστα, υπενθυμίζει παλαιότερη ανάρτησή του με την οποία «προέβλεπε» την εξαγορά ΜΜΕ «στην υπηρεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Κίνημα: Η κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή, ή κουμπάρου;

Η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να έχει ρόλο παρατηρητή στην υπόθεση του Mega και να πάρει άμεσα θέση τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με την μεταβίβαση των μετοχών του Τηλετύπου. Στην ανακοίνωση του το Κίνημα αναφέρεται επίσης στα περιβόητα fake news και τη δήθεν δυνατότητα δανεισμού της χώρας από τη Μόσχα και επισημαίνει ότι «ο μύθος αυτός, ήταν εμπνεύσεως Ιβάν Σαββίδη

Η ανακοίνωση του Κινήματος έχει ως εξής:

«Τα πρώτα χρόνια της κρίσης που κληροδότησε στη χώρα ο κ. Καραμανλής, ακούστηκαν εξωφρενικοί μύθοι που κράτησαν την Ελληνική κοινωνία μακρυά από την πραγματικότητα, δηλαδή τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και επομένως μακρυά από τη λύση του προβλήματος. Οι τερατολογίες που ειπώθηκαν αναπαράχθηκαν σχεδόν από το σύνολο των ΜΜΕ.

Μία από αυτές, ήταν η δήθεν δυνατότητα δανεισμού της χώρας από τη Μόσχα. Ο μύθος αυτός, ήταν εμπνεύσεως Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εμφανίστηκε τότε ως δήθεν μεσολαβητής αυτού του δήθεν δανεισμού.

Σήμερα, εν μέσω όσων παρατηρούμε, διεθνώς πλέον, γύρω από τα fake news, που φτάνουν μέχρι και στη χειραγώγηση εθνικών εκλογών, συμβαίνουν δύο τινά στη χώρα:

Πρώτον, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ΕΣΡ αποφασίζει πως το τηλεοπτικό πεδίο χωράει 4 έως 6 τηλεοπτικές άδειες.
Δεύτερον, η ΠΗΓΑΣΟΣ μεταβιβάζει ελεύθερα τις μετοχές της που κατείχε στον υπερχρεωμένο MEGA – που και αυτός είχε πρωτοστατήσει τότε στην αναπαραγωγή των τερατολογιών – στον δις ευεργετηθέντα με διαγραφές χρεών (ΠΑΟΚ και ΣΕΚΑΠ), Ιβάν Σαββίδη.

Η κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή, ή κουμπάρου; Ας απαντήσουν μόνοι τους.
Οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους και θα είναι αμείλικτα. Εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το αγαθό της ελεύθερης Ενημέρωσης των πολιτών, από ελεύθερα Μέσα που θα εξασφαλίζουν περιβάλλον αξιοπρέπειας και σεβασμού στους εργαζόμενους τους.»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By