Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Ομολογία Βέτα: Δεν υπάρχει σύμβαση Δημοσίου με την τράπεζα Ρότσιλντ

Την δημόσια παραδοχή ότι η επενδυτική τράπεζα Ρότσιλντ δεν έχει σύμβαση με την Ελλάδα και τον ΟΔΔΗΧ -κάτι που εντείνει το μυστήριο για την συνάντηση του Αλ. Τσίπρα μαζί τους στο Παρίσι – έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Βέτας.

Μιλώντας στο «Ε» και στην εκπομπή Livenews ο Δ. Βέτας «κονταροχτυπήθηκε» με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη για το επίμαχο ταξίδι του Πρωθυπουργού. Ως γνωστόν το Μαξίμου παραδέχθηκε ότι είχε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για συνομιλίες με την Ρότσιλντ και την L’ Oreal. Ωστόσο ο Δ. Βέτας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει σύμβαση του ελληνικού δημοσίου και του ΟΔΔΗΧ με την Ρότσιλντ. Δεδομένου δε ότι η εν λόγω επενδυτική τράπεζα διεκδικεί έργο από το ελληνικό Δημόσιο αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πυκνώνει το μυστήριο για την σκοπιμότητα μιας ιδιωτικής συνάντησης του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους ενός ιδρύματος που δεν είναι καν σύμβουλος του ελληνικού Δημοσίου.

Από την πλευρά του, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας πήγε στο Παρίσι μόνο με τους κ.κ. Τζανακόπουλο και Καλογήρου, καθώς και την οικογένειά του. Αναγκάστηκα να ψάξω τι είδους συνάντηση ήταν αυτή και αν υπάρχει η σύμβαση με τον ΟΔΔΗΧ, έψαξα στο google και είδα ότι δεν υπάρχει η σύμβαση. Καλώ τον κ. Τσακαλώτο να έρθει στη Βουλή και να μου παραδώσει τη σύμβαση, αν υπάρχει και περιμένω τον κατάλογο των επιβατών».

Και συνέχισε: «Όλοι οι οικονομικοί σύμβουλοι και ο κ.Κατρούγκαλος δεν ακολούθησαν τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας για κάποιους λόγους αποφάσισε να κρατήσει μυστικό το ταξίδι. Μάθαμε ότι πήγε και συνάντησε μια τράπεζα κρυφά, ποιος ξέρει για να συζητήσουν τι… Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν είχε ανακοινώσει τις συναντήσεις. Για λόγους που εκείνος ξέρει, προτίμησε να τις κρατήσει κρυφές. Το ταξίδι ήταν κρυφό. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένας πρωθυπουργός πηγαίνει σε κρυφή συνάντηση με τράπεζα, ενώ πάντα οι τράπεζες έρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι δυνατόν σε μια εταιρεία που διεκδικεί 50 εκατ. ευρώ, ο Τσίπρας να κινείται χωρίς τον υπουργό Οικονομικών του και τους οικονομικούς του συμβούλους; Οι κρατικές συμφωνίες γίνονται φανερά, στο φως της ημέρας. Κρυφά σε τράπεζες πηγαίνει κάποιος μόνο για ιδιωτικές συμφωνίες».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, του είπε: «Γιατί κατηγορείτε έναν πρωθυπουργό; Γιατί ταξίδεψε και συναντήθηκε με τη Loreal; Αγνοείτε ότι η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και θέσεις εργασίας; Ο κ. Τσίπρας θα πάει σε όποια μεγάλη πολυενθνική σχεδιάζει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας… Είναι μια επενδυτική τράπεζα. Ψάχνουμε χρήμα να χρηματοδοτήσουμε μεσαίες και μεγάλες επενδύσεις».

(Visited 1 times, 1 visits today)