Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Ομπάμα: Δεν υπάρχει αξιόπιστη πληροφορία για επίθεση στις ΗΠΑ

«Θέλω τον αμερικανικό λαό να ξέρει ότι λαμβάνουμε κάθε μέτρο για να κρατήσουμε την πατρίδα μας ασφαλή»

obama-museum-dedication-videoSixteenByNine600

Καθησυχάζοντας τους αμερικανούς πολίτες, 12 μέρες μετά τα τζιχαντιστικά χτυπήματα στο Παρίσι και ενόψει της Γιορτής των Ευχαριστιών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία «συγκεκριμένη και αξιόπιστη» πληροφορία που να υποδεικνύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν από τρομοκρατικό χτύπημα.

Μιλώντας μετά από συνάντηση που είχε με την ομάδα εθνική ασφάλειας της κυβέρνησής του, ο κ. Ομπάμα τόνισε πως οι αμερικανικές υπηρεσίες βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση για την αποτροπή οποιασδήποτε απειλής.

«Θέλω τον αμερικανικό λαό να ξέρει ότι λαμβάνουμε κάθε μέτρο για να κρατήσουμε την πατρίδα μας ασφαλή», είπε καθησυχαστικά.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο Ισλαμικό Κράτος, ο κ. Ομπάμα επαναβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα εντατικοποιήσουν τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών σε Συρίας και Ιράκ.

Σημείωσε ότι έως τώρα οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 8.000 αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων του ISIS, ενώ παράλληλα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να «στραγγαλίσουν» την χρηματοδότηση της οργάνωσης.

Το μήνυμα του κ. Ομπάμα δείχνει την σταθερή πίστη του στην στρατηγική περί σταδιακής υποβάθμισης και αποδυνάμωσης των τζιχαντιστών, χωρίς την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων, παρά μόνο ειδικών δυνάμεων σε συμβουλευτικό ρόλο για την υποστήριξη τοπικών συμμάχων.

Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα «προσαρμόσουν την τακτική τους όπου είναι απαραίτητο» έως ότου νικηθούν οι τζιχαντιστές, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By