Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Ομπάμα: «Καμία δικαιολογία για τις εγκληματικές πράξεις στο Φέργκιουσον»

«Είναι εγκληματίες. Θα πρέπει να συλληφθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος σε αυτούς που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών

obama_drones_ap_img_0

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις εγκληματικές πράξεις που διαπράχτηκαν στις δημόσιες διαδηλώσεις εναντίον της φυλετικά προκατειλημμένης αστυνομικής δύναμης της πόλης Φέργκιουσον στο Μιζούρι.

Οι πυροβολισμοί κατά των δύο αστυνομικών σε διαδήλωση στο Φέργκιουσον, προκάλεσαν αντιδράσεις και πυροδότησαν ένα ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπόπτων καθώς και νέα αυξημένη ένταση στην πόλη.

«Ό τι είχε συμβεί στο Φέργκιουσον ήταν καταπιεστικό και απαράδεκτο και ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η διαμαρτυρία» δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του ABC «Jimmy Kimmel Live».

«Αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις εγκληματικές πράξεις και όποιος είδε αυτά τα πλάνα δεν πρέπει να υποβαθμίσει το θέμα. Είναι εγκληματίες. Θα πρέπει να συλληφθούν» πρόσθεσε αναφερόμενος προφανώς σε αυτούς που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By