Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Ομπάμα: Στενή συνεργασία με ΝΑΤΟ για αντιμετώπιση ΙΚ

«Το ΝΑΤΟ κατ΄ανάγκη αναγνωρίζει μια σειρά από διεθνείς προκλήσεις, ιδίως σε αυτό που αποκαλούμε το Νότιο Μέτωπο (…) διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσουμε να συντονιζόμαστε αποτελεσματικά στον αγώνα»

obama_drones_ap_img_0

Η Ουάσινγκτον συνεργάζεται στενά με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και με άλλες χώρες στον αγώνα τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, αλλά και για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στη Λιβύη, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Το ΝΑΤΟ κατ΄ανάγκη αναγνωρίζει μια σειρά από διεθνείς προκλήσεις, ιδίως σε αυτό που αποκαλούμε το Νότιο Μέτωπο (…) διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσουμε να συντονιζόμαστε αποτελεσματικά στον αγώνα» κατά του Ισλαμικού Κράτου, πρόσθεσε ο Αμερικανός προέδρος.

Κατά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο Μπαράκ Ομπάμα σημείωσε ότι και τα 28 μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας μετέχουν στον συνασπισμό ο οποίος στηρίζει την ιρακινή κυβέρνηση απέναντι στην απειλή των τζιχαντιστών.

Αναφερόμενος στο ουκρανικό ζήτημα, ο πρόεδρος Ομπάμα κατήγγειλε την «ολοένα και πιο επιθετική» στάση της Ρωσίας στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας όπου δρουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By