Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε τους τζιχαντιστές

 Θα τους καταστρέψουμε. Θα ανακαταλάβουμε τα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους, θα καταδιώξουμε την ηγεσία τους

mparak-ompama-fransoua-olant

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν θα υποχωρήσουν στη μάχη τους κατά των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους και ότι θα καταδιώξουν τους ηγέτες του και θα εξαλείψουν τη χρηματοδότηση της οργάνωσης, μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Η εξόντωση (του ΙΚ) δεν είναι απλώς ένας ρεαλιστικός στόχος, θα τον πετύχουμε», τόνισε ο Ομπάμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από μια συνάντηση που είχε με Ασιάτες ηγέτες στη Μαλαισία στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

«Θα τους καταστρέψουμε. Θα ανακαταλάβουμε τα εδάφη που έχουν υπό τον έλεγχό τους, θα εξαλείψουμε τη χρηματοδότησή τους, θα καταδιώξουμε την ηγεσία τους, θα εξαρθρώσουμε τα δίκτυά τους, τις γραμμές ανεφοδιασμού τους και θα τους καταστρέψουμε», υπογράμμισε.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι «θα ήταν χρήσιμο» αν η Ρωσία έστρεφε την προσοχή της στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και εξέφρασε την ελπίδα η Μόσχα να συμφωνήσει σε μια αλλαγή ηγεσίας στη Συρία, κάτι που θα σημαίνει την παραίτηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εξάλλου ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στα τέλη του μήνα παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ κάλεσε και τους ηγέτες όλων των χωρών να μιμηθούν το παράδειγμά του προκειμένου να δείξουν ότι ο κόσμος δεν φοβάται «τους τρομοκράτες».

«Πιστεύω ότι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας κάθε χώρα, κάθε ηγέτης να στείλει το μήνυμα ότι η βαρβαρότητα μιας χούφτας δολοφόνων δεν θα εμποδίσει τον κόσμο να ασχοληθεί με σοβαρά ζητήματα», επεσήμανε.

«Εκτός από την καταδίωξη των τρομοκρατών, εκτός από τις αποτελεσματικές υπηρεσίες Πληροφοριών, εκτός από τα πλήγματα με πυραύλους (…) το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτουμε για να πολεμήσουμε (το ΙΚ) είναι να πούμε ότι δεν φοβόμαστε», κατέληξε ο Ομπάμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)