Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τον Ρωμανό

Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους να παρακολουθούν εξ αποστάσεως μαθήματα

boulh

Εν αναμονή της νέας ρύθμισης που αναμένεται να φέρει ο Χαράλαμπος Αθανασίου βρίσκεται η Βουλή προκειμένου να σταματήσει την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός. Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξετάζει την προταση του ΠΑΣΟΚ να δίνονται σε φοιτητές ηλεκτρονικά βραχιολάκια για να παρακολουθούν μαθήματα εκτός φυλακών.

Στη συζήτηση που κράτησε μέχρι αργά χθες το βράδυ, ο Χαράλαμπος Αθανασίου επέμεινε στην υπερψήφιση της τροπολογίας που έφερε για εξ´ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει ο Νίκος Ρωμανός χρήση του νόμου για τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια.

Στην τροπολογια που κατέθεσαν απο κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, δίνεται η δυνατότητα στο απεργό πείνας να ενταχθεί στην τροπολογία για την παρακολούθηση των μαθημάτων εξ΄ αποστάσεως και στην συνέχεια να κάνει χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών (βραχιολάκια) εφόσον πρώτα έχει ολοκληρωθεί η εκκρεμότητα με την κατηγορία που του αποδίδεται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (είναι υπόδικος).

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος και Δημητρης Σαλτούρος πρότειναν να υπάρξει άμεση πιλοτική εφαρμογή του νόμου για τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια για περιπτώσεις κρατουμένων (έως 10) οι οποίοι έχουν εισαχθεί σε σχολές ΑΕΙ ή ΤΕΙ στην Αττική.

«Να μην πάμε στις κάλπες με κάσες νεκρών», είπε ο πρωην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ενώ έκκληση να δοθεί λύση ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο απήυθυναν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

«Δεν επιδιώκουμε το μοιραίο, μήπως το επιδιώκετε εσείς;», διερωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

By