Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΟΠΑΠ: Πρώτη κλήρωση του Eurojackpot με έπαθλο έως 120 εκατ.

Ξεκινούν από την Τετάρτη 6 Μαρτίου οι υποβολές δελτίων Eurojackpot στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Οι Έλληνες παίκτες θα μπουν για πρώτη φορά στις κληρώσεις της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής λοταρίας, με έπαθλα που φτάνουν ακόμα και τα 120 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η 1η κατηγορία περιλαμβάνει κέρδη από 10 έως 120 εκατ. ευρώ, εφόσον όμως ο παίκτης καταφέρει να πετύχει 7 νούμερα, εκ των οποίων τα 5 μέσα από 50 νούμερα (1 έως 50) και τα 2 μέσα από 12 (1 έως 12). Πρόκειται για ένα παιχνίδι που προσομοιάζει στο Joker του ΟΠΑΠ, στο οποίο η μόνη διαφορά είναι να πιάσει ο παίκτης δύο joker.

Οι Έλληνες παίκτες θα μπορούν να καταθέτουν τα δελτία τους από την Τετάρτη 6 Μαρτίου για την κλήρωση του Eurojackpot, που θα γίνει στο Ελσίνκι την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Δύο φορές την εβδομάδα κληρώνει το Eurojackpot, μία φορά την Τρίτη και μία δεύτερη την Παρασκευή. Όλες οι κληρώσεις γίνονται 21:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ η υποβολή δελτίων σταματά δύο ώρες νωρίτερα, στις 19:00. Όλες οι κληρώσεις γίνονται στο Ελσίνκι, όπου βρίσκεται το αποθετήριο του Eurojackpot.

Στην τελευταία κλήρωση χθες, το Eurojackpot μοίρασε σε δύο παίκτες από 15,5 εκατ. ευρώ στον καθένα, καθώς κατάφεραν 5+2 επιτυχίες, σε τέσσερις παίκτες από 464.200 ευρώ στον καθένα (5+1 επιτυχίες), σε 11 παίκτες από 95,2 χιλ. ευρώ στον καθένα (5+0 επιτυχίες) κ.ο.κ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη επιβράβευση, 120 εκατ. ευρώ, από το Eurojackpot δόθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2024, ενώ η προτελευταία φορά που μοιράστηκε το ίδιο ποσό σε έναν τυχερό ήταν στις 23 Ιουνίου 2023.

Από τον ΟΠΑΠ διαμηνύεται ότι όλα είναι έτοιμα, ώστε η Ελλάδα ν’ αποτελέσει τη 19η χώρα που θα συμμετέχει στις κληρώσεις του Eurojackpot. Όλα τα δελτία θα πρέπει να παραδίδονται στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και δεν υπάρχει δυνατότητα online υποβολής. Το ίδιο ισχύει σε κάθε χώρα που παίζεται το Eurojackpot.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η κυβέρνηση ανέθεσε στον ΟΠΑΠ τη σχετική άδεια. Στόχος της είναι η ενίσχυση του επίγειου δικτύου της επιχείρησης, το οποίο επλήγη σοβαρά λόγω της πανδημίας, αλλά και της επέλασης των online υπηρεσιών τυχερών παιγνίων τα τελευταία 5-6 χρόνια. Μάλιστα, ο ΟΠΑΠ προσάρμοσε κατάλληλα το τελευταίο διάστημα όλα τα τυχερά παίγνια των αριθμολαχνών (Joker, Lotto κ.λπ.), προκειμένου να υποδεχθεί το κύμα των παικτών που αναμένεται να δημιουργήσει το Eurojackpot.

By