Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Οπλοστάσιο και εκατοντάδες σφαίρες σε σπίτι στο Κιλκίς

Έτοιμος για… πόλεμο ήταν ένας άνδρας που στοχοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας για κατοχή παράνομου οπλισμού, μετά από πληροφορίες οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από τις έρευνες στο σπίτι του και σε έναν άλλο χώρο που χρησιμοποιούσε σε περιοχή του Κιλκίς.

Συνολικά, κατασχέθηκαν οκτώ κυνηγετικά όπλα χωρίς την απαιτούμενη άδεια και άλλα δυο για τα οποία είχε άδεια αλλά παραβίασε τους όρους της ασφαλούς φύλαξης, ένα περίστροφο, ένα μη λειτουργικό πολεμικό τυφέκιο, ένα μη λειτουργικό περίστροφο και ένα μη λειτουργικό κυνηγετικό όπλο, δυο ξιφολόγχες, τέσσερις κάνες όπλων, τρία κυνηγετικά μαχαίρια, επτά διόπτρες, δυο γεμιστήρες πιστολιού και 1.276 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων!

Όλα τα όπλα κατασχέθηκαν και τα πυροβόλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, ενώ ο κάτοχός τους συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μια πλήρως λειτουργική αμυντική χειροβομβίδα, ένα στιλέτο τύπου «πεταλούδα» και ένα μαχαίρι, αλλά και πέντε φορητοί ασύρματοι, τρεις σταθεροί σταθμοί ραδιοεπικοινωνίας, έξι μικρομεγάφωνα, πέντε κεραίες λήψης και αποστολής ραδιοσημάτων, τρία τροφοδοτικά και δυο βάσεις στήριξης και φόρτισης φορητών ασυρμάτων, ήταν τα ευρήματα της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός Έλληνα σε περιοχή των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών.

Ο άνδρας συνελήφθη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ραδιοσταθμών και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By