Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Ωράριο καταστημάτων 16/05: Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ σήμερα Κυριακή

Σήμερα, Κυριακή 16 Μαϊου 2021, μπορούν να είναι κατ’ εξαίρεση ανοιχτά τα καταστήματα, αλλά και την επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου, ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κήρυξαν απεργία.

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: Ανοικτά μπορούν να είναι σήμερα Κυριακή 16/05 και την επόμενη Κυριακή 23/05 τα καταστήματα (εμπορικά, σούπερ μάρκετ κλπ), σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση για την άρση των περιορισμών, που δημοσιεύθηκε το βράδυ του Σαββάτου (15/5).

Πέρα από την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις συγκεκριμένες Κυριακές, με την Υπουργική απόφαση προβλέπεται διευρυμένο ωράριο από τις 07.00 έως τις 22.30 για τα καταστήματα τροφίμων, τα οποία όμως επιτρέπεται να κάνουν κατ’ οίκον παραδόσεις (delivery) έως τη 01.00.

Για τα εμπορικά καταστήματα το ωράριο είναι επίσης διευρυμένο από τις 07.00 έως τις 21.00.

Την ίδια ώρα, ανοικτά, με ωράριο από 07.00 έως και τις 21.00, μπορούν να είναι τις δύο Κυριακές τα κομμωτήρια, καθώς και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ), αλλά και τα mall, εκπτωτικά χωριά και τα shops in shop.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι όσοι θα ήθελαν να κάνουν σήμερα τα ψώνια τους, να ενημερωθούν από τα τηλεφωνικά κέντρα ή τις ιστοσςλίδες και τις σελίδες στα social media των συγκεκριμένων καταστημάτων που ενδιαφέρονται, καθώς κάποια από αυτά θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Απεργία για την Κυριακάτικη αργία
Την ίδια στιγμή, απεργία στο χώρο του εμπορίου προκηρύξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Κυβέρνηση και οι εργοδότες προσπαθούν να κρατηθούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει.

Πριν καν ακόμη ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο που ανοίγει όλες τις Κυριακές σε πολλούς νέους κλάδους, τρέχει να ανοίξει και αυτή την Κυριακή το Εμπόριο. Μια ακόμη Κυριακή που δεν είναι στις νομοθετημένες, ο Υπουργός την δίνει δώρο στους εργοδότες. Έχουν φτιαχτεί πλάνα εργασίας σε μεγάλα πολυκαταστήματα, εδώ και μέρες, και τώρα έρχεται και η τυπική υπογραφή του Υπουργού».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By