Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ορέστης Τσακαλώτος: Τον λένε ο «εθνικός εισπράκτορας»

Σε εθνικός εισπράκτορας έχει εξελιχθεί επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ο εξάδελφος του υπουργού Οικονομικών και ιδιοκτήτης της Qualco Ορέστης Τσακαλώτος

Ο εξάδελφος του υπουργού Οικονομικών και ιδιοκτήτης της Qualco Ορέστης Τσακαλώτος έχει εξελιχθεί επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικός εισπράκτορας. Είτε συμμετέχοντας σε κοινοπραξίες, είτε προσφέροντας υπηρεσίες μέσω θυγατρικών της Qualco, ο εξάδελφος του υπουργού έχει εμπλακεί σε χαρτοφυλάκια προβληματικών δανείων και οφειλές ύψους 16,9 δισ. Πάντοτε μέσω διαγωνισμών που προφανώς δεν τον δυσκόλεψαν ιδιαίτερα πόσο μάλλον όταν ονομάζεσαι Τσακαλώτος.

Μέχρι στιγμής, ο Ορέστης Τσακαλώτος συμμετέχει άμεσα ή εργάζεται για τα σχήματα που ανέλαβαν τα 9 δισ. περιουσιακά στοιχεία των 16 τραπεζών που είναι σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, τα 2,7 δισ. ληξιπρόθεσμες οφειλές καταναλωτών προς τη ΔΕΗ ενώ μέσω της θυγατρικής του QQuant θα διαχειριστεί και ένα πακέτο «κόκκινων δανείων» ύψους 5,2 δισ Ευρώ της Εθνικής Τράπεζας. Στην αγορά τον αποκαλούν εθνικό εισπράκτορα καθώς το σύνολο των παραπάνω φτάνει στο ποσό ρεκόρ των 16,9 δισ. ευρώ. Ένας άθλος που ξεπέρασε και τα μεγάλα και εξειδικευμένα funds τα οποία δεν μπόρεσαν να αναλάβουν τόσες πολλές δουλειές, παρά τον πακτωλό των κεφαλαίων που διαχειρίζονται.

Ο Ορέστης Τσακαλώτος έχει γίνει εφιάλτης για χιλιάδες Έλληνες που είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Μόνον από το πακέτο της Εθνικής κυνηγάει 200.000 δανειολήπτες. Παλιά αν ο εξάδελφος του υπουργού Οικονομικών έπαιρνε δουλειές 16,9 δισ. θα μιλούσαμε για διαπλοκή. Τώρα συζητάμε για το πόσο ικανός είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος. Μόνον που παρά τις ικανότητες του, με τα 9 δισ των 16 τραπεζών δεν έχει κάνει τίποτε ουσιαστικό πέρα από κάτι πλειστηριασμούς ακινήτων, ενώ και του ξέφυγαν κάτι τρομοκρατικές επιστολές που εστάλησαν σε οφειλέτες της ΔΕΗ που είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο.
Δείτε επίσης

By