Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Όργη από Γεννηματά : Ο Τσίπρας παίζει με τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς

Σκληρή κριτική για τις διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατήγγειλε εξωθεσμικές διαδικασίες και παιχνίδια με τους θεσμούς κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι ακολουθεί τις χειρότερες πρακτικές σκοτεινών χρόνων της πολιτικής μας ιστορίας.

Όχι όπως το επιθυμούν και το σχεδιάζουν οι μηχανισμοί προπαγάνδας του Μαξίμου!

«Ένα εικοσιτετράωρο μετά το φιάσκο της δήθεν Ανάπτυξης, που ήρθε για να διαψευσθεί επισήμως μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας από την ΕΛΣΤΑΤ, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ανεβάζουν τη νέα αποτυχημένη θεατρική τους απόπειρα με τον τίτλο «Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος» σχολίασε η Φώφη Γεννηματά.

Οπως υποστηρίζει «χωρίς επιστημονική γνώση, χωρίς θεσμική νομιμοποίηση, δίχως ίχνος πολιτικής υπευθυνότητας, η Κυβέρνηση δεν διστάζει να παίξει -για μια ακόμη φορά- με το Σύνταγμα, το πολιτικό σύστημα, τους πολιτειακούς θεσμούς, τα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας μας».

Οπως καταγγέλλει «ο Πρωθυπουργός, εξαγγέλλει διαδικασίες παράτυπες, εξωθεσμικές, ακολουθώντας τις χειρότερες πρακτικές σκοτεινών χρόνων της πολιτικής μας ιστορίας». Προειδοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «σε πείσμα των προθέσεών του, η πραγματικότητα και η θεσμική νομιμότητα θα τον διαψεύσουν ξανά» και πως «το Σύνταγμα πρέπει να αναθεωρηθεί όπως το ίδιο προβλέπει και προνοεί».

Ακόμη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «ο λαός πλέον τους γνωρίζει καλά, οι πολίτες δεν «αγοράζουν» το παραμύθι τους» και εκτιμά ότι «κάθε φορά που η αξιολόγηση παγιδεύεται σε νέο αδιέξοδο, κάθε φορά που η περήφανη «διαπραγμάτευση» των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ οδηγείται σε νέα άτακτη υποχώρηση, σε νέα αντιλαϊκά αντιαναπτυξιακά μέτρα, επιστρατεύουν την πρωταρχική μέθοδο προπαγάνδας: τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης».

(Visited 1 times, 1 visits today)