Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Οργή λαού: Στους δρόμους χιλιάδες Παναθηναϊκοί ζητώντας αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ!

Μετά από 16 χρόνια, ένα νέο συλλαλητήριο, χιλιάδες Παναθηναϊκών, εξέφρασε την οργή του πράσινου λαού για τις αποτυχίες της ΠΑΕ.

Με συνθήματα κατά του Γιάννη Αλαφούζου, πανό και διαμαρτυρίες για τη σημερινή κατάσταση που δεν επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να είναι αντάξιος του μεγέθους του, απάντησε ο κόσμος που έφτασε τις 8.000 τουλάχιστον. Σε μια πορεία που διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες εξέφρασε τη διαμαρτυρία του ζητώντας νέα διοίκηση, δηλαδή αποχώρηση της σημερινής διοίκησης από τα παναθηναϊκά δρώμενα.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε περίπου στις 15:00 στο Πεδίον του Άρεως, με χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού να ξεκινάνε να ανεβαίνουν για το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» όπου το Τριφύλλι υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 20:00. Ο κόσμος που έδωσε το παρών στο συλλαλητήριο έφτασε τουλάχιστον τις 8.000 με άλλες εκτιμήσεις να τους φέρνουν κοντά στις 10.000.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού καθ’όλη τη διάρκεια ζητούσαν από τον Γιάννη Αλαφούζο να αποχωρήσει από την ΠΑΕ και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του σημερινού μεγαλομετόχου αλλά και του προηγούμενου, φωνάζοντας κυρίως «ελεύθερο σε θέλουμε Παναθηναϊκέ».

Περίπου στις 17:30 οι Αρχές σταμάτησαν το συλλαλητήριο με κλούβες στο ύψος του εφετείου και άρχισαν να ζητάνε εισιτήρια από τον κόσμο για να συνεχίσουν την πορεία τους προς το γήπεδο. Εκεί έγινε και μία μικρή ένταση, με τα ΜΑΤ να προχωρά σε χρήση χημικών πετώντας δακρυγόνα.

Μάλιστα, αστυνομικός προκαλούσε με χυδαίο τρόπο τους οπαδούς του Τριφυλλιού λέγοντας τους «σαν λαγουδάκια τρεχάτε» και «μέσα στο σπίτι σας ήρθαμε».

Από την ένταση, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πήγαν αρκετά πιο πίσω και η ένταση συνεχίστηκε με δύο οχήματα με αύρα να κατεβαίνουν στον κόσμο.

By