Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Οριστικό: Δεν είναι δασική έκταση τα 37 στρέμματα στο Ελληνικό

Δεκτή η ένσταση από τη διοίκηση της Ελληνικό ΑΕ και το ΤΑΙΠΕΔ, κατά της απόφασης του δασαρχείου Πειραιά για τα 37 στρέμματα, έκταση που είχε χαρακτηρίσει δάσος

Το πρώτο βήμα έγινε για την έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό, καθώς η έκταση των 37 στρεμμάτων κρίθηκε μη δασική. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΑΣ.

Η αρμόδια επιτροπή της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης έκανε δεκτή, σύμφωνα με πληροφορίες, την ένσταση της Ελληνικό ΑΕ κατά απόφασης του δασάρχη Πειραιά με την οποία ανακηρύσσονταν δασική έκταση 37 στρέμματα στο Ελληνικό.

Η απόφαση που έλαβε χθες το Συμβούλιο Ενστάσεων της Περιφέρειας Πειραιά έκρινε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 3-2 καθώς η ψήφος του προέδρου μέτρησε ως διπλή, υπέρ της αίτησης που κατέθεσε το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό Α.Ε.
Στην αίτηση αυτή οι δύο φορείς ζητούσαν τον αποχαρακτηρισμό 37 στρεμμάτων εντός του ακινήτου ως δασική έκταση.

Τις προηγούμενες ημέρες αυτοψία στην περιοχή του Ελληνικού για την εξακρίβωση της ύπαρξης ή μη δάσους είχε ζητήσει η αρμόδια δευτεροβάθμια επιτροπή της Περιφέρειας.

ΤΑΙΠΕΔ και Ελληνικό ΑΕ είχαν κινηθεί κατά σχετικής πράξης του δασάρχη Πειραιά, ο οποίος, με απόφασή του, χαρακτήρισε δασική μια μικρή αλλά καίρια για τη σχεδιαζόμενη επένδυση, έκταση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου. Η απόφαση αφορούσε επιφάνεια 37 στρεμμάτων ή περί το 0,6% του συνολικού ακινήτου. Ωστόσο, βρισκόταν πολύ κοντά στην παραλιακή ζώνη όπου έχει σχεδιαστεί η κατασκευή πολυόροφου κτιρίου που σχεδιάζεται να φιλοξενήσει και το καζίνο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By