Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Οι βουλευτές έδωσαν θρησκευτικό αλλά και πολιτικό όρκο

orkwmosia - vouli

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου σώματος της Βουλής πυ ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου.

Πρώτα δόθηκε ο θρησκευτικός όρκος παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Ακολούθησε ο θρησκευτικός όρκος στο Κοράνι από δύο μουσουλμάνους βουλευτές και τέλος ο πολιτικός όρκος.

Οι βουλευτές ορκίσθηκαν στο Ευαγγέλιο: «ορκίζομαι ότι θα είμαι πιστός στην πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, θα υπακούω στο Σύνταγμα τους νόμους και θα εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους και πολλές υπομονές».

orkwmosia - vouli

Σημειώνεται ότι στο Κοράνι ορκίσθηκαν μόνο οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) και Αχμέτ Ιλχάν (Ποτάμι), ενώ ο Μουσταφά Μουσταφά (ΣΥΡΙΖΑ) έδωσε πολιτικό όρκο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τον πολιτικό όρκο. Με παραίνεση του Ν. Κακλαμάνη εγέρθησαν όλοι οι βουλευτές, όπως είχε γίνει και στον θρησκευτικό όρκο.

«Διαβεβαιώνω στην τιμή και την συνείδησή μου ότι θα είμαι πιστός στην πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, θα υπακούω στο Σύνταγμα τους νόμους και θα εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου», ήταν ο όρκος που έδωσαν οι βουλευτές.

orkwmosia - vouli - pasok

Στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπροσωπεύεται από 145 βουλευτές, η Ν.Δ. από 75, ηΧρυσή Αυγή από 18, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) θα εκπροσωπείται από 17 βουλευτές, τοΚΚΕ από 15, το Ποτάμι από 11, οι ΑΝΕΛ από 10 και η Ένωση Κεντρώων από 9 βουλευτές.

Στη νέα Βουλή το γυναικείο φύλο να εκπροσωπείται μόλις από 59 βουλευτίνες, (10 λιγότερες από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο), ενώ την πρωτοκαθεδρία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με 32 γυναίκες βουλευτές και ακολουθεί η Ν.Δ. με 11.

Την Κυριακή στις 11.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής, με τον Νίκο Βούτση, που έχει προταθεί από το ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικεί το αξίωμα.

orkwmosia - vouli - syriza

orkwmosia - vouli kyvernisi - orkwmosia - vouli orkwmosia - vouli - tsipras - kammenos orkwmosia - vouli orkwmosia - vouli - leventis - kammenos orkwmosia - vouli orkwmosia - vouli - karamanlis

(Visited 1 times, 1 visits today)
By