Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας

Με πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο

tsipras-prothipourgos

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα για την θέση της πρωθυπουργίας της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο νεότερος Έλληνας πολιτικός που έχει λάβει την θέση και επέλεξε τον πολιτικό και όχι τον θρησκευτικό όρκο.

Ο κ Τσίπρας ορκίστηκε να τιμά το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του ευχήθηκε καλή δύναμη με τον νέο πρωθυπουργό να τον ευχαριστεί.

Νωρίτερα στην συνάντηση του με τον κύριο Κάρολο Παπούλια  ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε ότι επετεύχθη συμφωνία με τον Πάνο Καμμένο για την σύσταση κυβέρνησης συνεργασίας και εκδήλωσε την επιθυμία του να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο η κυβερνητική συμμαχία.

tsipras papoulias

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο. Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ό,τι αφορά τα παλιά υπουργεία (ανάλογα με το αντικείμενό τους), ενώ στα υπουργεία αυτά (της νέας κυβέρνησης) θα υπάρχει ένας προϊστάμενος υπουργός και πιθανότατα κάποιοι αναπληρωτές υπουργοί.

Στις 19:00, ο νέος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος νωρίτερα δήλωσε πως θα αποφασίσει μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για το εάν Το Ποτάμι θα δώσει ψήφο ανοχής.

By