Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ορκωμοσία: Χαμόγελα, μοντελάκια και … συμπάθεια

Με την κόρη της στο πλευρό της εμφανίσθηκε η Κατερίνα Παπακώστα – «Γυναικεία υπόθεση η ασφάλεια» λέει η Γεροβασίλη

Περισσεύουν τα χαμόγελα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ορκίζονται αυτή την ώρα τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Από τους πρώτους που έφτασαν ήταν η κ.Μαρίνα Χρυσοβελώνη , συνοδευόμενη από δύο συνεργάτιδές της. Η κ.Χρυσοβελώνη επιστρέφει στην κυβέρνηση και καταλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού των Εσωτερικών.

Το «άρωμα γυναίκας» είναι έντονο στη νέα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αφού μετέχουν συνολικά 13 κυρίες.

Λίγα λεπτά αργότερα την πύλη του Μεγάρου πέρασε ο αναβαθμισμένος στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος ήταν εμφανώς κουρασμένος από τη σύσκολη νύχτα που είχε περάσει, λόγω της πυρκαγιάς στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αμέσως μετά χαρούμενη μεν, προβληματισμένη δε, έφτασε ντυμένη με ένα κλασσικό σκούρο μπλε σύνολο, την αυστηρότητα του οποίου έσπαγε με ένα τοπ και δανδελένιες λεπτομέρειες, η πρώτη γυναίκα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η κ.Ολγα Γεροβασίλη. Οπως είπε, η ασφάλεια του πολίτη περνά πλέον σε γυναικεία χέρια.

Το πρόσωπο του ανασχηματισμού, η κ.Κατερίνα Παπακώστα εμφανίσθηκε συνοδευόμενη από την κόρη και τον σύζυγό της , ενώ λίγο νωρίτερα ντυμένη στα λευκά, η κ.Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά που «μετατέθηκε» στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας έσπευσε να σημειώσει ότι είναι ημέρες πένθους για την Αεροπορία, μετά το χθεσινό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον πιλότο Νικόλαο Βασιλείου.

Με τις γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγο και τη μικρή του κόρη πήγε για την ορκωμοσία του στη θέση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ο κ.Κρέτσος. Η σύζυγός του, με μαύρο παντελόνι και λευκό πουκάμισο βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Ετσι, η οικογένεια Κρέτσου περιμένει το προσεχές διάστημα και άλλο ευτυχές (μάλλον ευτυχέστερο) γεγονός.

Συστηρητικό λουκ επέλεξε η αναβαθμισμένη στη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου. Η 30χρονη new entry στην κυβέρνηση, επέλεξε μαύρο ταγέρ με παντελόνι και λευκή μπλούζα.

Από τους 19 συνολικά υπουργούς που θα ορκιστούν σήμερα (13 νέοι που πρωτο-μπαίνουν στην κυβέρνηση και έξι ακόμη που αλλάζουν χαρτοφυλάκιο) επτά θα ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο και οι υπόλοιποι με πολιτικό όρκο.

Θρησκευτικό όρκο θα δώσουν οι:

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σταύρος Αραχωβίτης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Υφυπουργός Εσωτερικών

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας

Μάρκος Μπόλαρης, Υφυπουργός Εξωτερικών

Αικατερίνη Παπακώστα, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ολυμπία Τελιγιορίδου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

By