Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Όταν ο Συριζαίος ράπερ Ιάσονας τραγουδούσε κατά των ρουσφετιών (βίντεο)

Ο Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος, γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, φρόντισε να διορίσει στο Δημόσιο μέλη της οικογένειάς του

pap2

Ο «οργισμένος» ράπερ του Σύριζα, Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος, έγινε γνωστός μέσα από την οργή που εξέφραζε ραπάροντας με τους «Salto Mortal» τραγουδώντας στίχους όπως «έλα πάλεψε μαζί μας στο δρόμο της φωτιάς/ για κάθε ένα ρουσφέτι που ζητάει την σιωπή σου». Αλλά φαίνεται πως ξέχασε γρήγορα όσα έλεγε.

Ο… «Αφηγητής» όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα μερίμνησε αμέσως μετά την εκλογή του να διορίσει το σόι του, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που από χθες κάνει τον γύρο των ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ο διορισμός της μητέρας του στο υπουργείο Υγείας και του αδελφού του στο Μαξίμου.

Ο 28χρονος Ιάσονας Σχινάς – Παπαδόπουλος εξελέγη πριν από ενάμιση μήνα γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας Συρίζα στην 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεταμόρφωση, ενώ είναι πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας& Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα «Αυγή» ως εξωτερικός συνεργάτης για το περιοδικό ένθετο «Παιδεία & Κοινωνία», έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα site και έντυπα. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου ΕΜΜΕ ως εκπρόσωπος της Αριστερής Ενότητας στον Πανεπιστημιακό χώρο ενώ συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα 2006-2007 ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων και την αναθεώρηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος.

Έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Και εκτός από την πολιτική, έχει μεγάλο πάθος με την ραπ.

Πριν από λίγη ώρα, ο Ιάσονας δημοσίευσε ένα άρθρο του όπου αναφέρει ότι «δεν θα απολογηθεί σε κανένα ρουφιάνο, ενώ τονίζει ότι ο ίδιος και η οικογένειά του δεν είναι κρατικοδίαιτοι, και ότι το κόμμα τους ζήτησε να βάλουν πλάτη και έβαλαν.

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

«Ο καθένας με την δική του πορεία, με την δική του ιστορία με δικούς τους αγώνες, χωρίς φιλοδοξίες να γίνουμε κάποιοι. Πάντα για το κόμμα, μόνο για το κόμμα, για κανέναν ρουφιάνο, για κανένα αφεντικό και σε αυτούς δεν θα απολογηθώ ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου. Γιατί ο καθένας έχει επιλέξει να βάλει πλάτη για να μην χάσουμε συλλογικά, βάζει πλάτη για να αλλάξει αυτή η βρωμιά που υπάρχει γύρω μας και μας πνίγει. Και η μάνα μου 30 χρόνια μαχόμενη δικηγόρος δεν περίμενε τον ΣΥΡΙΖΑ για να ζήσει, γιατί ο πατέρας μου τόσα χρόνια δουλειά, δουλειά, δουλειά από τα 16 στην οικοδομή κόλλαγε ένσημα, μετά πούλαγε βιβλία για να ζήσει και μετά στα λεξικά, στην Καθημερινή, στο flash και θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο αλλά αυτό δεν έχει νόημα… Ποτέ όμως κρατικοδίαιτοι…

Κι ο αδερφός μου 10 χρόνια κοντά εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και τώρα εκεί που πρέπει να βοηθήσει κι αυτός βοηθάει… Ποτέ δεν ζητήσαμε, ποτέ δεν περιμέναμε ανταμοιβή, το κόμμα μας ζήτησε να βάλουμε πλάτη και βάλαμε, γιατί αυτό είναι το σωστό, γιατί πάντα στην αριστερά χρωστάμε και δεν μας χρωστάει…Και δεν θα απολογηθώ σε κανέναν ούτε για τις ριζες μου, ούτε για την οικογένεια μου, γιατί αυτή είναι η ιστορία μου, γραμμένη σε λιγες γραμμές, γιατί αυτή δεν είναι μόνο η δικιά μου ιστορία, γιατι δεν είδαμε φως και μπήκαμε, γιατί υπάρχουν πολλοί σαν εμάς, πάρα πολλοί με τις δικές τους ιστορίες, τις δικές τους κοινές ιστορίες… Έχω γνωρίσει πολλούς και πολλές συντρόφους και συντρόφισσες με ιστορίες πολύ πιο βαριές από την δικιά μου… Και είμαι περήφανος και νιώθω ευγνωμοσύνη για κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που στέκομαι στο πλάι του και αγωνίζομαι μαζί του απέναντι σε κάθε λογής πρώτο Φλέμα. Μπροστά στη ρουφιανιά και τον κιτρινισμό στέκομαι περήφανος και τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια,

Κατάλαβες ρουφιάνε;;».

 

By