Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Όταν ο Τσίπρας φίλησε τη Μέρκελ

Η τέχνη, όπως και η αγάπη σύνορα δε γνωρίζει…

merkel-tsipras-grafiti

Σε ένα τοίχο στου Ψυρρή και πιο συγκεκριμένα στην οδό Ρήγα Παλαμίδου, έδωσε ραντεβού  αγάπης ο Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Σε αυτό το τοίχο αυτό τους βλέπει όλος ο κόσμος να έχουν ένα πολυσυζητημένο φιλί…

Για τη ακρίβεια ένα »Discord Kiss», ένα φιλί της διχόνοιας, όπως είναι και  ο ακριβής τίτλος του έργου, που παραπέμπει σε εκείνο το φιλί που έδωσαν κάποτε ο Μπρέζνιεφ με τον Χόνεκερ και το αποτύπωσε με τη δική του αισθητική πάνω στο τοίχος του Βερολίνου, ο Ρώσος καλλιτέχνης Dmitri Vrube.

Εκείνο το φιλί αποτέλεσε ίσως το πιο πολυσυζητημένο γκραφίτι όλων των εποχών και πήρε τον τίτλο  »My God, Help Me to Survive This Deadly Love».

Κάτι τέτοιο προσπαθεί να πετύχει και ο Ιταλός δημιουργός Jupiterfab, που φιλοτέχνησε τη συγκεκριμένη «Ελληνογερμανική» τοιχογραφία, στο πλαίσιο της έκθεσης Contemporary Times, στην οποία συμμετέχουν 10 καλλιτέχνες από 8 χώρες με θέμα την κοινωνία ως ένα θεσμικό δομικό στοιχείο.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης μάλιστα αναρωτήθηκε και ο ίδιος για το χρώμα που έχουν τα χείλη της κ.Μέρκελ και σε συνέντευξη τόνισε «Αν παρατηρήσεις τα χείλη της Μέρκελ, είναι σκούρα και μωβ, είναι δηλητήριο ή απλά θέλει να φαίνεται πιο όμορφη από ότι είναι, για να ξεγελάσει τον Τσίπρα

 

(Visited 1 times, 1 visits today)